Een Stabiele Aluminium Trap

Veilig op hoogte werken met een stabiele aluminium trap

Cruciaal bij de uitvoering van bouwwerkzaamheden is een veilige werkomgeving. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat een werk- of bouwplaats opgeruimd is, voordat je van start gaat met een klus. Denk aan het sorteren van gereedschap, het bij elkaar leggen van bouwmaterialen, het verwijderen van olie of soortgelijke vloeistoffen op de vloer, enzovoorts. Op deze manier verklein je het risico op letsel aanzienlijk. Voer je klussen op hoogte uit? Zorg in dat geval voor een stabiele, stevige aluminium trap. Er zijn verschillende soorten trappen die je bij bouwwerkzaamheden kunt gebruiken. Kijk eens naar de diverse Alga trappen om een beeld te krijgen van de mogelijkheden die je hebt. In dit artikel lees je meer over het creëren van een veilige werkplek bij de uitvoering van klussen op hoogte. 

Verschillende soorten trappen voor bouwwerkzaamheden

Het is afhankelijk van de aard van de uit te voeren werkzaamheden, welke type trap het meest geschikt is. Kijk bijvoorbeeld eens naar een bordestrap, gekenmerkt door zijn relatief grote plateau aan de bovenzijde. Dit type trap wordt veel gebruikt in zowel de industrie, als bijvoorbeeld in grote magazijnen. Het plateau, dat voorzien is van een aluminium omranding, biedt een stabiele plek om klussen uit te kunnen voeren. De omranding helpt de kans op een val van de trap te verkleinen.

Enkel en dubbel oploopbare trappen

In de bouw zijn met name de enkel en dubbel oploopbare trappen geliefd. Waar men vroeger op een houten trap stapte, kiezen vakmensen tegenwoordig standaard voor een model van aluminium. Aluminium is niet alleen een zeer stevig materiaal, maar ook relatief licht van gewicht. Je neemt een trap op deze manier makkelijk mee naar een volgende plek voor de uitvoering van je klus. Een van de voordelen van een dubbele trap is het feit dat je deze minder vaak hoeft te verplaatsen.

Aspecten om rekening mee te houden bij aankoop trap

Bij de aankoop van een trap zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo is het allereerst van groot belang dat een trap voldoet aan de kwaliteitseisen die hieraan gesteld worden. Enerzijds door de Warenwet, anderzijds door de verschillende NEN-normen. Het is afhankelijk van het model trap of klimmaterieel dat je aanschaft, aan welke eisen voldaan moet zijn om het hulpmiddel veilig te kunnen gebruiken. Let daarnaast goed op het draagvermogen van de trap en op de hoogte hiervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *