Tuin Zomerklaar Maken

Maak je tuin klaar voor de zomer!

Hoewel de warme temperaturen nog veraf lijken, kan het geen kwaad om op voorhand al het nodige te doen om je tuin deze zomer te laten stralen. Hoe je daaraan begint, lees je hier.

Gereedschap

Ga je aan de slag in je tuin, zorg dan zeker dat je over de nodige gereedschappen beschikt. Uiteraard staat een kwalitatieve schop, een  hark en een snoeischaar in de top tien van meest gebruikte gereedschappen in de tuin. Zorg dat alles voldoende scherp is, zodat je de grond weer lichter kan maken. Erg belangrijk om straks weer lekkere groenten te kweken in je moestuin. Ga na de winterslaap aan de slag in je tuin om er weer lucht en licht in te laten, zodat de aarde zich kan klaarmaken voor nieuwe plantjes en zaden die gemakkelijk kiemen.

Snoeien

Snoeien is bloeien. Het is een cliché dat klopt als een bus. Hoe beter je snoeit op het juiste moment, hoe meer bloemen er tevoorschijn zullen komen in de zomer. Knip alle dode takken weg en zoek voor elke struik op wanneer het een ideaal moment is om te snoeien. Uiteraard vermijd je hierbij de nachten dat het gaat vriezen, dus hou zeker het weerbericht nauwgezet in het oog.

Ook de grotere struiken, kunnen zeker een knipbeurt gebruiken. Vaak ligt je hele gazon dan vol met de vele takken die je hebt weggesnoeid. Om deze snel weg te werken, maak je het beste gebruik van een hakselaar. Met krachtige messen worden takken vermalen tot fijne snippers die je daarna als bodembedekker kunt gebruiken. Dubbel voordelig dus! Het is de ideale manier om onkruid te weren en de grond toch van de nodige voedingsstoffen te voorzien.

Gazon

Om je pelouse weer nieuw leven in te blazen, kun je verticuteren. Daardoor breng je weer lucht in de grond en weer je mos uit je gazon. Heb je kale plekken in je gazon, dan kun je beter extra gras zaaien zodat je straks weer kunt genieten van een groene grasmat. 

De eerste maaibeurt kun je het beste plannen in het voorjaar maar alleen als het weer het toelaat. Bovendien mag je gras niet meer in zijn winterslaap zijn want dan kan je het beschadigen. Begin dus niet te vroeg om je gazon te kortwieken. Wat je al wel kunt doen, is de kanten bij trimmen met een bosmaaier die je helpt om hardnekkige stengels en ander onkruid aan de rand te verwijderen. Zo geef je jouw gazon meteen al een strakkere look en kun je het maaien nog even uitstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *