Duurzaam huis

Besparen door je woning te verduurzamen

Overweeg jij om te investeren in je huis en daar een lening voor af te sluiten? Dat kan een goede zet zijn. Er zijn namelijk heel wat manieren om te besparen op je woning en zo maandelijks extra over te houden. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om flink te besparen door je woning duurzaam te maken? Tegenwoordig een relatief eenvoudig stap die door velen wordt gezet. Om jou daarvan een goed beeld te geven, zetten we een aantal tips voor je op een rij waarmee jij er straks ook voor zorgt dat de kosten voor je huis flink omlaag gaan. Zo draag je ook meteen bij aan een beter milieu.

Zonnepanelen plaatsen

Het plaatsen van zonnepanelen is misschien wel een van de meest voor de hand liggende manieren om geld te besparen op je woning. Het is nu eenmaal zo dat je met zonnepanelen je energiekosten flink omlaag brengt, omdat je je eigen energie opwekt. Het aanbrengen van zonnepanelen is een eenmalige investering die je er in de regel binnen een jaar of tien uit hebt. Je maakt daarbij gelijk gebruik van groene energie die het milieu minder belast. Maar zelfs zonder het plaatsen hiervan kun je van panelen profiteren.

HR++ glas: nog beter

Dubbel glas in huis is eigenlijk inmiddels een standaard. Je isoleert er namelijk het pand een stuk beter mee, om zo te besparen op de stookkosten. Maar je kunt ook kiezen voor het nog beter isolerende HR++ glas, waarmee je jouw kosten nog verder omlaag brengt. Het is niet per se goedkoop, maar ook dit heb je er op den duur makkelijk uitgehaald. Daar komt bij dat het nog comfortabeler wordt in je huis, omdat de temperatuur constanter blijft en het eenvoudig warm te maken is.

Isoleren van de spouwmuur

Is je huis minimaal 50 jaar oud? Dan is de kans groot dat je nog geen spouwmuurisolatie hebt. Door middel van het isoleren van de spouwmuur zorg je ervoor dat de warmte in huis niet snel het huis verlaat via de wanden. Wist je namelijk dat zeker twintig procent op die wijze verdwijnt? Laat om die reden dan ook de muren van jouw huis goed isoleren. Als je de kosten afzet tegen de besparingen die je hiermee realiseert, is dit een van de beste investeringen die je kunt doen.

Schuin dak laten isoleren

Als we dan toch aan het isoleren zijn, is het goed om ook meteen je dak mee te nemen. Heb jij bijvoorbeeld een schuin dak? Dan gaat ook daar, net als via de muren, veel warmte verloren. Laat je je dak echter isoleren, dan weet je zeker dat het comfort in huis omhoog gaat, maar de energierekening alleen maar lager wordt. Ook dit kan dus een flinke besparing opleveren, waarmee je die investering er in no-time weer uit hebt. Heb je hulp nodig bij de financiering van deze investering, dan is het goed de voor jou mogelijke leningen te bekijken: hoeveel kan ik lenen? Zo weet je zeker dat jij ook snel van deze voordelen geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *