Oude Meubelen in een Serre

Tips voor het bouwen van je eigen serre

Soms zou je willen dat je in de winter ook kunt genieten van je achtertuin, maar meestal is het te koud om dan in je achtertuin te gaan zitten. Maar wist je dat er zoiets bestaat als een serre? Dit is een afgesloten overdekking, waardoor je het hele jaar door toch van je tuin kan genieten. Hieronder bespreken we enkele tips voor het bouwen van je eigen serre.

Ontwerp en planning

Voordat je kan gaan bouwen aan de serre moet je eerst een goed ontwerp hebben en een strakke planning. Waar ga je de serre bijvoorbeeld plaatsen? Hoe groot wil je de serre hebben en wat ga je allemaal in de serre zetten? Het is belangrijk dat de serre wel toegang heeft tot eventueel water, maar belangrijker nog elektriciteit. Kijk ook of je voldoet aan eventuele bouwvoorschriften en of je misschien nog vergunningen nodig hebt. 

Materialen en fundering

Bij het maken van de serre is het belangrijk dat je goed kijkt naar van welke materialen je het gaat bouwen. Zo kun je voor het dak kiezen voor sandwichpanelen, maar ook je muur kun je hier van maken. Sandwichpanelen zorgen er voor dat je serre goed geïsoleerd is en de panelen zijn ook nog eens makkelijk om te monteren. Zorg ook dat de fundering stevig is zodat je serre stabiel blijft staan. Wil je sandwichpanelen aanschaffen? Neem dan eens een kijkje bij https://www.sabprofiel.nl/.

Montage en installatie

Zet eerst het frame op van de serre en vervolgens het ontwerp. Vervolgens kun je de sandwichpanelen op de frames zetten en daar aan bevestigen. Zorg dat de verbindingen goed zijn afgedicht om lekkage te voorkomen. Omdat je ook een goede ventilatie wilt houden in je serre, is de plaatsing van ventilatieroosters ook belangrijk. Deze moeten strategisch worden geplaatst om een goede luchtstroom mogelijk te maken. Op zoek naar ventilatieroosters? Kijk dan eens bij https://www.rvs-products.nl/.

Glazen elementen en afwerking

Vaak wordt er in een serre veel glas gebruikt zodat je goed de tuin in kunt kijken en je veel natuurlijk licht binnen krijgt. Kijk wel naar glas die het liefst dubbelzijdig is, zodat het in de winter ook lekker warm blijft. Denk ook na over of je zonwering wilt, zodat het niet te heet wordt in de zomer in de serre. Je kunt de serre afwerken met vloerbedekking, verlichting en het interieur. 

Om elke dag van het jaar van de tuin te genieten, kun je een serre bouwen. Dit begint met een plan en planning, daarna kies je de materialen en fundering, dan moet je alles monteren en installeren en als laatste voeg je glas en de afwerking toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *