Ongedierte Bestrijden

Tips tegen ongedierte

Van muizen tot zilvervisjes: vooral bewoners van oude huizen zullen er niet zo gek van opkijken wanneer ze af en toe een ongenode gast zien wegschieten of kruipen. Bij een enkele keer een beestje hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Vervelender wordt het wanneer er sprake is van een plaag. Onderneem al actie voordat het zover is, want wanneer de plaag er eenmaal is en zich gaat verspreiden, is het veel lastiger deze goed te bestrijden. Een paar tips tegen ongedierte in huis.

Dicht kieren en gaten

Het is niet voor niets dat oude huizen meer ongedierte aantrekken dan nieuwe huizen. De charme van krakende vloeren en sierlijke, grote ramen gaat vaak gepaard met vervelende kieren en gaten waar kleine dieren zich makkelijk doorheen kunnen wurmen. Ga op zoek naar dit soort openingen en dicht ze of scherm ze bijvoorbeeld af door middel van gaas of een hor.

Vanuit de bron

Wanneer je de dieren weghaalt op de plek waar je ze ziet, zul je ze hoogstwaarschijnlijk blijven tegenkomen. Het is ten eerste raadzaam om uit te zoeken met welke plaag je te maken hebt. Je kunt hiervoor het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen raadplegen. Ga daarnaast op zoek naar de oorzaak, bijvoorbeeld een plek waar etensresten rondslingeren of een nest waar de beesten zich schuilhouden. Wanneer je ze van hieruit weghaalt, zul je al snel merken dat je er ook op andere plekken in huis geen last meer van hebt.

Professionele bestrijding

Wanneer er sprake is van een kleine plaag waarvan gemakkelijk te achterhalen is waar het vandaan komt, kun je goed zelf maatregelen nemen. Een milieuvriendelijke oplossing is natuurlijk nog altijd te verkiezen boven chemische ongediertebestrijding. Toch kan het soms om zo’n hardnekkige plaag gaan, of een plaag die zich over een groot oppervlak heeft verspreid, dat professionele bestrijding nodig is. Dit gebeurt dan bijvoorbeeld door middel van begassingen

Wat is begassing?

Begassing wordt meestal uitgevoerd in grotere (bedrijfs)ruimtes. Het is een bepaald gifgas dat grotere oppervlakken afhelpt van ongedierte, bijvoorbeeld in grotere opslagruimtes, die in één keer behandeld kunnen worden. Maar ook in woningen of openbare gebouwen kan begassing worden toegepast.

Kortom, ontdek je ongedierte in huis of een bedrijfsruimte, wacht dan niet met actie ondernemen. Een kleine plaag is redelijk makkelijk verholpen, maar wanneer er niets aan gedaan wordt kan het zich razendsnel verspreiden. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *