Pallet Meubelen

Tijd voor nieuwe meubels: zo maak je ze zelf!

Ben je je huidige interieur even beu en ben je echt toe aan iets anders? Dat kan natuurlijk. Je kunt dan natuurlijk nieuwe meubels gaan kopen. Maar, je kunt ze net zo goed zelf maken. Hoe leuk is het om te eten van de tafel, die je zelf hebt ontworpen? Dat is in ieder geval een uniek item, wat niemand heeft. In dit artikel gaan we het hebben over de leukste meubels om zelf te maken. 

  • Steigerhouten meubelen

Deze meubels zijn erg in trek en zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Maar, dat betekent nog niet dat je ze per se kant-en-klaar in de winkel moet gaan halen. Je kunt net zo makkelijk een meubelstuk zelf maken. Denk bijvoorbeeld aan een eettafel met barkrukken. Om het onderstel te maken, kun je bijvoorbeeld steigerbuizen gebruiken. Het is een kwestie van smaak of je steigerhout behandelt of niet. Als het hout al een keer gebruikt is, is het waarschijnlijk al behandeld. Als je het hout onbehandeld laat, kan het later wat gaan scheuren en vergrijzen. Als je van een robuuste uitstraling houdt, vind je dat wellicht wel mooi. Als het meubelstuk helemaal af is, kun je het schalen onder een industriële woonstijl, door de robuuste koppelstukken en eventueel het onbewerkte tafelblad. 

  • Meubels maken van pallets

Waar vroeger meubels en allerlei andere producten werden vervoerd op pallets, maken we er tegenwoordig zelf meubels van. Door het pallethout van tevoren te behandelen, verleng je de levensduur van het meubelstuk. Het is wel van belang om vooraf goed te kijken welke schroeven je nodig hebt voor het item dat je wil gaan maken. Er is veel mogelijk met pallets, zo maak je er bijvoorbeeld gemakkelijk een loungeset van. Of wat dacht je van een bartafel met barkrukken? Ook plantenbakken van pallets zijn super populair. Je kunt ook de steigerhouten meubels combineren met de meubels van pallethout.  

  • Meubels kopen

Je kunt natuurlijk nog steeds meubels kopen om je interieur te veranderen. Een echte fijne zitbank voor in huis is namelijk ook wel moeilijk om zelf te maken. Bovendien bestaan er heel veel industriële meubelen, die je gemakkelijk kunt combineren met de zelfgemaakte meubels van steigerhout en/of pallethout. 

  • Meubels renoveren

Als je je interieur wil veranderen, hoef je natuurlijk niet alle meubels te verkopen. Wat je nog mooi vindt en wat nog goed is, kun je uiteraard nog gebruiken. Maar, ook de meubels die op het eerste gezicht niet meer mooi zijn, kun je bewaren. Je kunt ze namelijk makkelijk zelf opknappen. Een likje verf doet namelijk wonderen. Het hoeven trouwens niet je eigen meubels te zijn. Je kunt ook voor een klein bedrag een oud meubelstuk kopen bij een kringloopwinkel en dat item helemaal renoveren. Je moet houten meubels stap voor stap behandelen, wil je ze weer hun mooie glans teruggeven. Maar, zoals gezegd kun je ze ook gemakkelijk een nieuwe verflaag geven.  Dit doe je bijvoorbeeld met krijtverf. Hierdoor krijg je een matte uitstraling en is goed dekkend. Door de meubels bescherming te bieden kun je nog een laagje boenwas of vernis over de krijtverf aanbrengen. 

  • Meubels stofferen

Is een likje verf niet genoeg? Dan kun je altijd nog de meubels opnieuw stofferen. Het kan natuurlijk zijn dat de zitting van een stoel verouderd is of de kleur past gewoon niet meer in het interieur. Die stof kun jij ook zelf vervangen. Allereerst haal je de zitting van de stoel. Zorg er daarna voor dat je de oude stof netjes verwijderd, want deze dient als mal voor de nieuwe stof. Je kunt dan de oude stof op de nieuwe spelden en knippen. Daarna is het een kwestie van vast nieten met een nietpistool. Als de zitting weer is vastgemaakt op de stoel, kun jij genieten van een meubelstuk met een nieuwe uitstraling. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *