Simpele aanpassingen voor een stralende keuken

Simpele aanpassingen voor een stralende keuken

Verbouwen hoeft niet moeilijk te zijn, niet veel geld te kosten en al helemaal niet lang te duren. Simpele aanpassingen zijn namelijk zo gebeurd. Alleen moet je dan wel weten wat je aan wil passen. Stoor je je bijvoorbeeld ergens aan? Of ben je toe aan iets nieuws? Dat zijn bijvoorbeeld aanpassingen die jouw keuken weer kunnen laten stralen. Uiteraard hebben wij ook wat ideeën en die zetten we hieronder voor jou op een rijtje.

Een nieuw kleurtje 

Jaren geleden hebben jullie een keuken aangeschaft. Destijds was je helemaal weg van de kleur, maar tegenwoordig kun je het niet meer aanzien. Je bent erop uitgekeken en bent toe aan iets nieuws. Dit is zomaar een scenario wat voor kan komen bij jullie thuis. Een nieuwe keuken kopen voor alleen een andere kleur is natuurlijk een beetje veel van het goede. Dat wordt ook veel te duur. Daar zijn uiteraard oplossingen voor. Sinds een paar jaar is het namelijk helemaal hip om jouw keuken te wrappen. De keukenkastjes worden dan opgeknapt met een folie, waardoor de kasten er weer uitzien als nieuw. Zo lijkt het dus net of jullie een gloednieuwe keuken hebben gekocht. Je behoudt dan alle gemakken van de oude keuken, maar kunt wel genieten van een nieuwe kleur.

Een chique achterwand

In keukens zie je ook steeds meer een achterwand terugkomen. Zo’n achterwand geeft een chique uitstraling aan jouw keuken en is ook nog eens functioneel. Een keuken achterwand is namelijk heel makkelijk schoon te maken. Het is fijner, als je daar je beslagmix tegenaan spat, dan wanneer het op de tegels en op de voegen gaat zitten. Voegen zijn namelijk veel minder handig om schoon te maken. De achterwanden zijn er in verschillende kleuren en variaties. Het is altijd mogelijk om eerst een sample te bestellen, zodat je kunt kijken of de achterwand ook bij de rest van je keuken past.

Een spat plaat 

We hebben het net al kort over schoonmaken gehad. Dat kan soms een ellende zijn als je voegen onder de saus of jus zitten. Dat los je op door een plexiglas plaat achter je fornuis neer te zetten. Alles spettert daar dan tegen aan. Na het koken haal je een doekje over de plaat en alles is weer schoon. Dat werkt dus veel makkelijker en fijner dan het schrobben van de voegen. Dit is echt zoiets waarvan je denkt dat je het niet nodig hebt, maar waar je achteraf super blij en gelukkig van wordt! 

Een koffie bar

Het wrappen van je keuken is een trend, maar ook een eigen koffiebar is in trek de laatste jaren. Steeds meer mensen maken in de keuken een speciale koffie hoek. Hier zetten ze uiteraard het koffiezetapparaat neer met alle benodigdheden, maar ook andere lekkere dingen. Zo komen er natuurlijk koffiecups bij te staan, maar denk ook aan siropen die je in de koffie kunt doen. Een veel gedronken koffie is namelijk een caramel latte macchiato en die kun je dus eenvoudig thuis maken, mits je een goed koffiezetapparaat hebt en de juiste siroop. Andere dingen die vaak in zo’n hoekje te vinden zijn, zijn koekjes of bonbons. Een kopje koffie drink je uiteraard met iets lekkers.

De bar kan ook uitgebreid worden met andere dranken. Denk bijvoorbeeld aan een pot met verschillende soorten theezakjes en een pot met chocolademelk lepels. Dat zijn lepels die je in de warme melk op moet lossen om warme chocolademelk te maken. Als je ervoor kiest om dat soort dingen in jouw koffiebar erbij te zetten. Vergeet dan ook vooral geen marshmallows om de chocolademelk mee af te maken en natuurlijk een bus slagroom. Bewaar deze wel in koelkast, zodat deze houdbaar blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *