Solero Fratello Pro Kantelbare Zweefparasol

3 Manieren om schaduw te creëren in de tuin

De eerste lente dagen zaten er al op, voordat de lente überhaupt begonnen was. We hebben al heel wat mooie zonnige dagen gehad dit jaar en dat betekent dat de zomer ook al snel voor de deur staat. Hoewel de meeste mensen wel kunnen genieten van de zon, is het ook belangrijk om grote stukken schaduw te creëren in de tuin. Ondanks dat je nog steeds kunt verbranden in de schaduw, scheelt het toch altijd een paar graden. In dit artikel lees je hoe je het beste schaduw kunt creëren in jouw tuin.

Met een parasol

Uiteraard kun je schaduw creëren in de tuin door een parasol aan te schaffen. Een parasol is ideaal, omdat je deze door de tuin heen kunt verplaatsen. Wil je de inrichting van de tuin veranderen en de meubels achter in de tuin zetten? Geen probleem, dan verhuisd een parasol gewoon mee. Door een parasol aan te schaffen ben je dus heel flexibel. Echter, zijn niet alle parasols zo makkelijk te verplaatsen. Sommigen hebben een voet, die zo zwaar is dat je die met twee man amper van z’n plek af krijgt. De Solero Fratello is zo’n parasol. Ze zijn ideaal om grote stukken schaduw mee te creëren, maar het is wel aan te raden om ze op een vaste plek neer te zetten. 

Met een zonnescherm

Ook met een zonnescherm, kun je een prima schaduwplek creëren. Het is een iets ouderwetse manier van schaduw creëren, waar veel mensen nog steeds aan vasthouden. Hiervan is het nadeel dat je deze altijd aan de muur op zou moeten hangen. Als jouw tuinmeubels bijvoorbeeld midden in de tuin staan, heeft een zonnescherm bijvoorbeeld al geen zin. Daarentegen is een zonnescherm wel weer ideaal om de zon buiten te houden. Zo wordt het binnen niet al te warm en heb je de mogelijkheid om je huis zo koel mogelijk te houden. Een variant op zonneschermen, zijn screens. Deze hangen voor je raam en houden op die manier de warmte buiten. 

Met een veranda

Een andere optie om een schaduwplek in de tuin te creëren is door een veranda aan te schaffen. Dat is eigenlijk de optie die steeds meer mensen met een zonnescherm kiezen. Als je geluk hebt, kun je het zonnescherm zelfs laten hangen. Bij andere huizen, kan het niet anders en moet het zonnescherm wel verwijderd worden. Het is dan wel verstandig om een dak van polycarbonaat te kiezen, want met glas komt de zon er uiteraard doorheen. Daarentegen zijn er wel opties om zonneschermen op of onder de overkapping te plaatsen, zodat er alsnog schaduw gecreëerd kan worden. 

Door er bijvoorbeeld een parasolheater in te hangen, kun je ook in de winter heerlijk genieten onder jouw veranda. Deze heaters zijn eigenlijk bedoeld voor onder de parasol, maar kunnen ook eenvoudig onder een veranda worden gehangen. Een veranda is er namelijk voor om het wooncomfort uit te breiden. Het kan dienen als een verlenging van jouw woonkamer. Daarom is het belangrijk dat het onder de overkapping zo comfortabel mogelijk is. Met een heater is het in ieder geval aangenaam om er ook met koude dagen onder te zitten.

Parasolheater van Solero

Het nadeel is dat je een veranda niet van z’n plek kunt halen. Als een veranda eenmaal is gemonteerd, kun je deze niet zo snel verplaatsen naar de andere kant van de tuin. Maak dus weer een weloverwogen keuze, waar je de veranda gaat (laten) monteren. Het grote voordeel van een veranda is dat je wel veel verschillende opties hebt. Je kunt de veranda bijvoorbeeld dichtmaken met glazen schuifdeuren, met een zijwand of met schuttingdelen. Als de veranda dan dicht is, kun je hier niet alleen in de zomer onder genieten, maar juist elke dag van het jaar. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *