bouwplaats

Must-haves voor de bouwplaats

Start je binnenkort met je eerste bouwproject? Voordat je kunt beginnen, zijn er een aantal zaken die je niet mag vergeten. Denk aan een plek voor het bouwpersoneel om uit te rusten, sanitaire voorzieningen en zo kunnen we nog wel even verder. Een goed ingerichte bouwplaats met voorzieningen heeft namelijk een positief effect op de productiviteit. Om je op weg te helpen, hebben wij een lijstje opgesteld met dingen die niet mogen missen op het werkterrein. 

Zorg voor een schaftwagen 

Na een paar uur hard werken, is rust nemen erg belangrijk. Hier kun je een schaftwagen of bouwwagen voor gebruiken. Dit is een mobiele bouwwagen waarin bouwvakkers, installateurs en schilders kunnen pauzeren. Je kunt schaftwagens verplaatsen door middel van een trekhaak, waardoor het nooit in de weg hoeft te staan. De meeste bouwwagens zijn goed geïsoleerd.  Zo kan iedereen altijd op een droge en warme plek lunchen of een bakje koffie drinken. De mogelijkheden zijn bovendien eindeloos met schaftwagens. Zo kun je ervoor kiezen om er ook een kantoor of opslagruimte van te maken. 

Denk aan sanitaire ruimtes

Ook op een werkterrein kun je niet zonder sanitaire ruimtes. Een bouwwagen met sanitaire units is dus de beste oplossing. Zo kan iedereen tussendoor gebruik maken van het toilet. Je kunt kiezen voor een standaard bouwwagen of zelf sanitair-units samenstellen, afhankelijk van het aantal toiletten en urinoirs je nodig denkt te hebben. 

Vergeet de EHBO-doos of koffer niet

Een ongeluk zit in een klein hoekje en helaas kan er veel misgaan op een bouwplaats. Het is daarom goed om meerdere EHBO dozen te hebben op je werkterrein. Volgens de Arbowet is dit is zelfs verplicht! Er bestaan EHBO dozen die speciaal gemaakt zijn voor de bouwsector. Hierin vind je meer materialen dan in een gewone verbanddoos. 

Goede verlichting

Op een bouwplaats is het uiteraard belangrijk dat alles ten alle tijde goed zichtbaar is. Zo voorkom je fouten en ongelukken. Kortom: goede verlichting kan een groot verschil maken. Vooral in het najaar, wanneer het aan het begin en eind van de werkdag donker is. Bouwlampen of lichtmasten zijn ideaal om bouwterreinen te verlichten. Het aanbod is enorm en voor elke situatie zijn er wel geschikte lampen te vinden. Laat de werkomstandigheden dus bepalend zijn voor de type lamp, Lumenwaarde en kleur. 

Stel veiligheid voorop

Er is veel gaande op een bouwplaats en er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld de veiligheid van alle medewerkers, omwonenden en bezoekers. Je wilt natuurlijk niet dat onbevoegden zomaar het werkterrein op kunnen wandelen. Denk aan criminelen die materialen of gereedschap kunnen stelen, spelende kinderen of zelfs verdwaalde auto’s. Het is daarom aan te raden om een hekwerk te plaatsen. Zo verklein je de kans dat er iets gestolen wordt en kun je overlast wat beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *