tuin

Manieren om je tuin om te bouwen tot een droomtuin

Als je onlangs verhuisd bent kan het zijn dat je niet helemaal tevreden bent met je tuin. Je wilt er meteen een droomtuin van maken, maar daar komen veel dingen bij kijken. Zo kan je denken aan het budget wat je aan je tuin kan besteden. Wellicht woon je al langer in je huis en heb je geen tijd, zin of energie om aan je tuin te werken. Met onze tips kan je zelfs met het koude Nederlandse weer genieten van en in je tuin.

Accessoires en sfeer

Heb je een tuin waar je nog veel aan wilt doen met betrekking tot uitstraling en sfeer? Goed nieuws, want een sfeervolle tuin kan je gemakkelijk en snel creëren. Met bepaalde accessoires kan je tuin er al een stuk mooier uit zien. Meer kleur toevoegen en unieke eyecatchers plaatsen kunnen je hierbij helpen. Hierbij kan je denken aan gekleurde kussens, een vloerkleed als je een overkapping hebt of opvallend grote vazen. Mocht je budget het toelaten, dan is het een idee om een vijver aan te laten leggen of een buitenhaard. Als je regelmatig gasten over de vloer krijgt om te barbecueën in de tuin, dan kan je ervoor zorgen dat je hier een speciaal plekje voor inricht. Dit kan met behulp van mooie tuinstoelen of een loungebank waar iedereen comfortabel kan uitbuiken na het eten. Een sfeervolle lamp hangen of een staande lamp zal de ruimte ook direct een aangename sfeer geven.

Veranda of overkapping

Als je een ruime tuin hebt dan kan je overwegen om een overkapping te laten bouwen. Dit kan je zelf doen – als je handig bent – of een bedrijf inhuren die hierin is gespecialiseerd. Voordat je besluit om een overkapping of veranda te kopen of te bouwen, is het handig om eerst te kijken wat je precies wilt. Bij Van Beem kan je terecht voor diverse veranda’s, tuinmeubelen en andere tuinartikelen. Zo kan je kiezen voor een veranda met een glazen schuifdak of een plat dak. Om een gezellige sfeer te geven aan je veranda is het ook mogelijk om verlichting te laten installeren, zoals spotjes of led lichten. Het is natuurlijk wel fijn als je in de winter in de tuin kan zitten. Dan is het ideaal om een verwarming, heater of een vuurkorf te gebruiken. Voor deze accessoires kan je ook terecht bij Van Beem.

Eigen moestuin inrichten

Droom jij van je eigen moestuin waar je zelf je groentes, fruit en kruiden kan kweken? Dan is het aan te raden om een plekje hiervoor te creëren. De ruimte die je hiervoor nodig hebt is afhankelijk van wat je wilt kweken, aangezien bepaalde groenten en fruit veel ruimte nodig hebben om te groeien. Als je voor het eerst een moestuin wilt inrichten, is het verstandig om eerst te beginnen met een paar verschillende soorten die je vaak zult gebruiken. Een moestuin heeft veel aandacht en zorg nodig. Waar je rekening mee moet houden, is dat kleine plantjes niet veel water nodig hebben. Indien je deze planten te weinig water geeft, dan is de kans groot dat de wortels kan rotten of dat er schimmel ontstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *