landelijk wonen

Landelijk wonen: hoe doe je dat?

Wonen in een boerderij. Wie droomt er niet van? Een paar schapen op het land, omringd worden door de geur van vers gemaaid gras en elke ochtend verse eitjes bij het ontbijt. Voor sommige mensen een realiteit, maar velen komen niet verder dan enkel een kippenren in de achtertuin en een gedekte tafel met Boerenbont.

Een landelijke inrichting werd in oude tijden gekenmerkt door donkere houten meubels, wanden met wisselend bloemetjesbehang, groezelige kleedjes op tafel en weinig opsmuk. Kitsch gaat tegenwoordig nog steeds niet samen met een landelijke sfeer. Meubels en objecten vervulden vroeger vooral een praktisch doel. Nu mogen elementen naast functioneel óók esthetisch zijn. 

Niet iedereen is gezegend met een hoeve en 2 hectare grond. Voor de mensen die iets kleiner behuisd zijn, kan de sfeer van een knusse boerderij wel aanspreken. En knus wordt het al snel door de vele mogelijkheden van een landelijke deken over het interieur. Maar hoe doe je dat? Je huis een landelijke make-over geven. Nou, zo:

  • Matte kleur als basis. In een moderne landelijke inrichting wordt de woning gedomineerd door robuuste elementen en sobere, matte kleuren in grijs, wit en bruin. Natuurlijk kan je hier van afwijken, maar zorg wel dat je een matte kleur als basis gebruikt voor het interieur. 
  • Karakteristieke verfstreken. Door het poederige en zachte uiterlijk van kalkverf krijg je als vanzelf karakteristieke lijnen op wanden en meubels die zorgen voor een warme sfeer.  Typisch voor een landelijk interieur zijn sobere matte wandverven op de muur in combinatie met lichte meubels
  • Tafel als eyecatcher. Grote tafels met robuuste bladen zijn een aanwinst voor je interieur en passend in een moderne landelijke inrichting. Een grote tafel is het hart van de familie én het huis. Bereid je voor op lange natafelavondjes en goede gesprekken aan je landelijke tafel.  
  • Schuifdeuren. Een kast in de woonkamer mag niet ontbreken. Ontwerp ‘m zelf met de online configurator van Kastengigant en kies voor het landelijk effect van bijvoorbeeld barn schuifdeuren.
  • Houten of plavuizen vloer. Voor een natuurlijke uitstraling kies je voor natuurstenen plavuizen van marmer of leisteen of een houten vloer. Wanneer je kiest voor een houten vloer, kies er dan voor een met een doorleeft uiterlijk. Knoesten en oneffenheden geven de ruimte karakter en past goed bij een landelijke stijl. 
  • Robuuste meubels. Van oudsher moesten meubels vooral praktisch van aard zijn. Tegenwoordig mogen ze óók mooi zijn. Robuuste meubels roepen bij uitstek een landelijk gevoel op. Zowel in een grote ruimte als in een kleine ruimte kunt u kiezen voor grote meubels. Voor ruime huiskamers om de ruimte op te vullen en in kleine woonkamers om de ruimte optisch te vergroten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *