badkamer

Hoe kies je de juiste douchegoot? Tips + advies

Ben je toevallig net bezig of ben je van plan om je badkamer te gaan verbouwen? Dan wil je hoogstwaarschijnlijk ook graag zo’n luxueuze, trendy inloopdouche in je gloednieuwe badkamer krijgen… Een variant waarbij je geen douchebak nodig hebt, maar dat het water netjes wordt afgevoerd door middel van een douchegoot. Maar welke soorten zijn er allemaal? En met welke afwerkingen dien ik rekening te houden… We brengen je in dit artikel helemaal op de hoogte!

Wat is een douchegoot?

Een douchegoot is bedoeld voor een moderne inloopdouche. Het water dient immers weggevoerd te worden tijdens het douchen, waardoor een stijlvolle douchegoot uitweg kan bieden. Het aanbod varieert van eenvoudige uitvoeringen tot aan zeer luxe varianten.

Je dient bij het uitkiezen van de juiste douchegoot wel rekening te houden met enkele zaken. Zoals: wil je de douchegoot tegen de wand aan plaatsen of in het midden plaatsen van je douche? Daarnaast is de inbouwdiepte ook belangrijk, zodat er een goede waterafvoer wordt gegarandeerd. Verder heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een zijuitloop of een onderuitloop. Kijk vooraf dus eerst even na waar de afvoer is geplaatst in je badkamer. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Vraag ook altijd even na bij het personeel in de winkel of deze punten goed zijn geregeld bij de producten die zij aanbieden.

Soorten

Zonder flens
Heeft geen randje aan de zijkanten en is voornamelijk bedoeld om te gebruiken wanneer je kiest voor een betonnen of een gietvloer.

Met vloerflens
Deze optie is wel voorzien van een handig randje zodat de tegels er eenvoudig tegen aangelegd kunnen worden.

Met muurflens
Door het opstaande randje kun je het eenvoudig tegen de wand aan plaatsen. De tegels die tegen de wand aan worden geplaatst vallen precies in het randje waardoor ze niet verschuiven.

Afwerkingen

Standaard is de sleufrooster gemonteerd in een douchegoot. Hierbij wordt het water via de diverse sleuven eenvoudig naar de afvoer gevoerd. Esthetisch wellicht niet de beste optie, maar wel effectief.

Een gesloten rooster wordt daarentegen het meeste verkocht. Het biedt een strak design en zorgt voor een mooie uitstraling, waarbij het water netjes wegloopt via de zijkanten van het rooster.

Een tegelrooster is de meest luxueuze optie, omdat dit rooster nagenoeg ‘onzichtbaar’ is. De tegels in je douche worden namelijk over het rooster geplaatst. Hierdoor is het geheel nauwelijks zichtbaar en doet het minimaal afbreuk aan je badkamerdesign. Het water wordt ook hier via de zijkanten weggevoerd, waardoor je douche weer snel zal opdrogen.

Zoals je merkt zijn er diverse mogelijkheden bij het uitkiezen van de juiste douchegoot. Laat je daarom altijd goed adviseren en neem geen overhaaste beslissingen. Je wilt natuurlijk dat je badkamer er tot het kleinste detail perfect uit komt te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *