keramische tegels

Keramische tegels zijn de nieuwe interieurtrend dit jaar

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer in huis? Kijk eens naar keramische tegels, ze behoren tot de interieurtrends van dit moment. Het gebruik van deze tegels biedt verschillende voordelen ten opzichte van een vloer van laminaat, pvc of bijvoorbeeld hout. Denk aan het feit, dat de keramische tegels langer mee zullen gaan dan andere materialen. Daarbij zijn de tegels heel gemakkelijk schoon te houden; neem ze eens per week af met een vochtige doek. Waar je bij houten vloeren al snel bang moet zijn voor kringen in het materiaal, geldt dat bij het gebruik van keramische tegels niet. Ook handig, wanneer je kinderen in huis hebt. De kans dat zij per ongeluk een glaasje fris omstoten is immers altijd aanwezig. Het kan een houten vloer of een vloer van laminaat behoorlijk aantasten.

Verschillende mogelijkheden bij keramische tegels

Niet alleen de duurzaamheid en de eenvoud in het onderhoud van keramische tegels maken deze vloer zo populair. Er zijn meer redenen om voor de tegels te kiezen. Denk ook aan de diversiteit aan mogelijkheden die je hebt. In plaats van een houten vloer kies je voor het moderne keramisch parket. Qua uitstraling lijkt het sterk op een vloer van hout, met het verschil dat deze tegels langer mooi blijven. Zeker op afstand is keramisch parket nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Bij de keuze voor keramisch parket kun je kiezen voor een relatief lichte kleur vloer, of juist voor een donker model. Het is afhankelijk van de rest van het interieur in huis, wat hierin de beste keuze is.

Combineer keramische tegels met industriële accessoires

Met keramische tegels kun je de woning een landelijke look geven, door te kiezen voor keramisch parket. Ook een klassieke stijl is mogelijk, door tegels te gebruiken met een patroon. Een derde optie is het creëren van een moderne, strakke stijl in huis. Combineer de keramische tegels in dit geval met verschillende industriële accessoires en meubels. Denk aan een stoere eikenhouten tafel met een zwart frame van staal. Ook een grote klok van tandwielen aan de wand helpt een industriële sfeer in huis te creëren. Op internet vind je talloze voorbeelden van woningen, waarbinnen men voor keramische tegels gekozen heeft.

Kies voor vloerverwarming bij keramische tegels

Om optimaal van je woning te kunnen genieten, kan de keuze voor vloerverwarming een interessante zijn. De keramische tegels zijn goed te combineren met vloerverwarming, doordat het materiaal de warmte relatief makkelijk doorlaat. Wanneer je keramische tegels in huis wilt laten aanbrengen, is dat een goed moment om de vloerverwarming te installeren. Immers, voor de aanleg van vloerverwarming zal de vloer open moeten worden gehaald. Als de keramische tegels eenmaal gelegd zijn, zal dit niet meer mogelijk zijn zonder de tegels hierbij te beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *