Haal sfeer in huis met een elektrische sfeerhaard

Ben je op zoek naar iets meer sfeer in je woning? Dan denk je waarschijnlijk als eerste aan een nieuwe vloer, een ander behang of zoiets als een tweede bankstel. Natuurlijk – dit soort ingrijpende wijzigingen kunnen, mits op de juiste manier uitgevoerd, altijd zorgen voor een gezelligheidsimpuls. Maar het kan ook nét iets kleinschaliger. Door een elektrische haard te plaatsen, bijvoorbeeld.

Warm, knus en knapperend: zomaar een aantal woorden die we associëren met (de plaatsing van) een elektrische haard. Met name in het najaar en natúúrlijk in de winter is zo’n haard haast een garantie voor een intieme sfeer. En de mogelijkheden? Die zijn eindeloos. Merken als Faber, Element4, Dimplex, Gazco produceren kachels allemaal op een eigen manier – en dat zorgt voor een uiteenlopend, kwalitatief hoogstaand assortiment.

Een elektrische kachel uitzoeken

Een klein nadeel van dit grote aanbod is het feit dat dit de keuze voor een specifieke, elektrische haard natuurlijk niet makkelijker maakt. De diverse varianten onderscheiden zich onder meer op basis van design, de manier van afwerken, de gebruikte kleuren en – niet te vergeten – het materiaal. Het grote voordeel daarvan is dat er altijd een elektrische haard voorhanden is die geheel past bij jouw interieur.

Daarnaast verschillen elektrische haarden op het gebied van unieke kenmerken en features. Sommige exemplaren hebben bijvoorbeeld een eigen waterreservoir, een verdamper of een vrijkomende, mega dunne waterdamp – handig voor onder meer de vochthuishouding in je woning. Ook verschilt het vuurbeeld per haard. Sommige versies hebben een zogenoemd plat vuur, waar je alleen het vuur zelf ziet. Meer geavanceerde varianten maken echter gebruik van een driedimensionale techniek – soms zelfs uitgebreid met een rookeffect. Dat geeft niet alleen een hele knusse, maar ook uiterst realistische sfeer. Kies voor een traditionele kachel of een hypermoderne, erg innovatieve variant. Aan jou de keuze!

Dé voordelen van een elektrische haard

We hebben het gehad over het levendige en sfeervolle beeld waarvoor een elektrische haard haast een garantie. Maar we willen niet voorbij gaan aan een ander, belangrijk element aan deze verrijking voor je huis: de warmte. Inderdaad: sommige exemplaren zijn zelfs in staat de vrijkomende warmte van echt vuur na te bootsen. En het mooie is: je hebt geen afvoer nodig om dit nostalgische sfeertje te ontwikkelen.

Een ander voordeel van een elektrische haard is het feit dat ze eenvoudig zijn te installeren. Het juist plaatsen van een kachel kan misschien de nodige technische kennis en tijd vereisen, maar dit wordt in de meeste gevallen gedaan door een vakman. Zodra dit eenmaal is gebeurd, is het een kwestie van de stekker in het stopcontact doen.

Tot slot verbruikt een elektrische haard, in tegenstelling tot wat veel geïnteresseerden soms denken, maar weinig energie. Omgerekend komt dit meestal neer op slechts €0,05 per uur. Dus – twijfel je over de aanschaf van een elektrische haard? Dan hoef je het in ieder geval niet vanwege de gebruikskosten achterwege te laten.

elektrisch sfeerhaard

Een haard installeren

Ben je nu geïnteresseerd in een elektrische haard? Dan hebben we nog één tip van je: kijk even op de website van Droomkachels.nl. Een uiterst professionele organisatie waarin je niet alleen de allermooiste, maar ook best presterende haarden en kachels vindt. In een showroom van ruim honderd vierkante meter in Huizen, om precies te zijn. Oh – en alle kachels en haarden worden voor je geïnstalleerd door gecertificeerde monteurs. Wel zo veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *