Slaapkamer met Infrarode Verwarmingspanelen tegen het Plafond

Infrarood in plaats van gas

De gasprijzen zijn tegenwoordig zo hoog dat je er niet meer vrolijk van wordt. We moeten daarom of besparen op gas of op andere dingen in huis. Energiezuiniger leven is natuurlijk ook heel milieubewust. Het is dus helemaal geen slechte keuze om te besparen op gas. Een manier van besparen is door gas te vervangen door infrarood. We zetten alle voordelen daarvan op een rijtje en laten zien wat de mogelijkheden zijn. Lees snel mee wat jij allemaal in huis kunt vervangen.

De infrarood verwarming

De infrarood verwarming is een goed alternatief in plaats van de verwarming op gas. Je kunt deze gebruiken als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming. De infrarood verwarming in een badkamer is natuurlijk een bijverwarming, maar wel een populaire variant. Je kunt dan een infrarode spiegel, infrarood handdoek droger en infrarood paneel aanschaffen. Deze toepassingen zorgen er voor dat de badkamer op een aangename manier verwarmd is. In dit geval worden de objecten verwarmd, waardoor je niet langer last hebt van beslagen spiegel of schimmelvorming bijvoorbeeld. 

Je kunt ook altijd kiezen voor verplaatsbare infrarood kachels. Die zijn net wat gebruiksvriendelijker natuurlijk. Of wat dacht je aan glazen infrarood panelen, die je aan de wand kunt monteren? Dezelfde soorten panelen heb je ook voor het plafond, welke dient als plafond verwarming. 

De voordelen 

Aan een infrarode verwarming zitten veel meer voordelen dan aan elke centrale verwarming. Ten eerste is het mogelijk om jouw woning duurzaam te verwarmen als je kiest voor infrarood verwarmingen. Als je bijvoorbeeld zelf energie opwekt, door middel van zonnepanelen, kun je die energie inzetten om de infrarood verwarming te laten werken. Je verbruikt dan precies de energie die je zojuist hebt opgewekt. Ook als je geen zonnepanelen hebt, kun je al flink besparen op de energierekening. Infrarood kost namelijk lang niet zoveel energie als elke andere centrale verwarming. 

Een ander voordeel is dat het huis op een veel aangenamere manier verwarmd wordt in tegenstelling tot die centrale verwarmingen. Dit komt omdat de infraroodstraling niet de lucht verwarmd, maar juist de objecten in de ruimte. Hierdoor wordt de ruimte zelf ook helemaal verwarmd. Doordat de werking ervan anders is dan bij een centrale verwarming, kun je het bijna niet met elkaar vergelijken. Bij een infrarode verwarming zul je een temperatuur van 18 graden prettig vinden, terwijl dat met een verwarming op gas misschien pas bij 25 graden is. 

Een infrarode verwarming is dus zeer comfortabel en daarom ook goed in te zetten als hoofdverwarming in huis. Je bespaart er een hoop energie mee en daardoor dus ook een hoop geld. Vooral in de tijd van nu, waar alles duurder wordt, moet je slimme keuzes maken. Een infrarode verwarming aanschaffen is in ieder geval een verstandige keus, waar je niet snel spijt van zult krijgen. 

We hebben natuurlijk al vele voordelen genoemd. Het is beter voor het milieu, want je kunt op een duurzame manier de infrarood verwarming laten werken. Als dat bij jullie niet kan, dan bespaar je alsnog veel op je energie, wat ook weer milieubewust is. Het besparen en de duurzaamheid zijn dus grote voordelen, maar er is nog meer waar je blij van kunt worden.

De infrarood panelen zien er namelijk veel mooier uit dan iedere andere radiator. Je hebt geen last meer van de lelijke buizen die naar boven lopen. Bovendien kan je jouw huis inrichten zoals jij het wil. Je hebt niet meer te maken met radiatoren die in de weg hangen. Infrarood verwarmingen zijn juist heel modern en in verschillende soorten en maten te koop. Zo vind je altijd een verwarming die bij jou past. Of je nou gaat voor een glas paneel met eigen afbeelding, een spiegel of een krijtbord. De keuze is aan jou. Kies welk(e) design(s) het beste bij je interieur past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *