Dakdekker Nieuw Vennep

Iets mis aan jouw dak? Bekijk deze reparatie tips!

Heb je schade ontdekt aan je dak? De kans is groot dat je hier onwijs van baalt. Naast dat het er lelijk of rommelig uitziet, zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor lekkage en dat kan vervolgens schade binnenshuis toebrengen. Tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Is er iets mis aan jouw dak? Er zijn verschillende reparatietips die je kunt opvolgen. Ben je op zoek naar de juiste antwoorden? Dan is dit blogbericht voor jou. 

Tip 1: Schakel op tijd hulp in

Een professionele dakdekker Nieuw Vennep heeft een flinke lijst klanten. De kans dat je lang moet wachten op een dakreparatie is onwijs groot. Schakel daarom op tijd professionele hulp in. Wacht niet tot het moment dat het dak écht beschadigd is. Alleen op deze manier kun je verdere ellende voorkomen. 

Tip 2: Maak je dakgoot regelmatig schoon

Een dakgoot is er niet voor niks. Deze goot zorgt er namelijk voor dat overtollig regenwater probleemloos wegloopt. Waar veel mensen echter geen rekening mee houden, is dat deze goot verstopt kan raken. Staat je huis bijvoorbeeld onder een boom? 

Losse bladeren kunnen ervoor zorgen dat het regenwater niet gemakkelijk wegloopt. Hierdoor ontstaan lekkages en dit zorgt voor schade aan je plafond en interieur. Maak de dakgoot daarom regelmatig vrij van bladeren. Dit is vooral tijdens de herfst verstandig om te doen, aangezien bomen massaal bladeren verliezen. Ook is het niet onverstandig om je dakgoot regelmatig te controleren. 

Tip 3: Dek gaten af met waterdicht afdekzeil

Is je dak permanent beschadigd geraakt door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden of door een verbouwing? Dan is het zaak om alle gaten en beschadigingen af te dekken. Hierdoor voorkom je dat het vocht meer schade aanbrengt.

Als een dakdekker niet op korte termijn tijd heeft, dan kun je met een waterdicht afdekzeil de schade tijdelijk oplossen. Het zeil vangt al het vocht op. Een dergelijk zeil op je dak ziet er misschien niet stijlvol uit, maar met een lekkage ben je verder van huis. 

Tip 4: Sla de schoonmaak niet over

Denk je dat de schoonmaak van je dak overbodig is? Dan heb je het mis. Een schoon dak is niet alleen stijlvol en netjes, maar het kan verdere schade beperken. Wanneer je viezigheid voor langere tijd laat zitten en je doet er niets aan, dan krijgt het de kans om aan het dak te hechten en permanente schade toe te brengen.

Wacht sowieso niet lang om je dak schoon te maken. Dit kan je bijvoorbeeld eens per seizoen of om de zoveel maanden doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *