Zand Afvoeren met een Container

Hoe kom ik van mijn overgebleven zand af?

Als je de tuin aan het renoveren bent, heb je vaak veel zand nodig. In de regel bestellen consumenten meer zand dan ze nodig hebben. Want je hebt liever te veel dan te weinig, zodat je in één keer door kunt werken. Na het afronden van de werkzaamheden kan het behoorlijk lastig zijn om de overgebleven zand kwijt te raken. Het is ingewikkelder dan je denkt om dit materiaal af te voeren. Naar de milieustraat brengen is namelijk niet mogelijk. Dus waar moet je dan met het overgebleven zand heen?

Zand afvoeren

Na de grote tuinverbouwing houd je een flinke hoeveelheid zand over. Groenafval kun je zo in de eigen groene bak gooien of afleveren bij de milieustraat. Maar dat is voor een aantal andere materialen niet het geval. Denk bijvoorbeeld aan grond, steen of steenpuin. Deze materialen moeten net als zand betaald worden afgevoerd. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een container huren, betaald af laten voeren of door het zand te schenken aan een nabijgelegen boerderij. Als het zand toch betaald moet worden afgevoerd, is het goed het afval te scheiden om kosten te besparen.

Met een container afvoeren

Er zijn veel bedrijven die het mogelijk maken om het overgebleven zand tegen betaling af te voeren. Zo is het mogelijk om een grondcontainer te huren. Met een dergelijke container is het mogelijk om schone grond, graszoden, zand en tuinaarde in één keer te verzamelen en tegen betaling af te laten voeren. Je hoeft het materiaal alleen maar in de container te gooien. Daarna haalt de verhuurder de container op en regelt hij de afvoer. Je hebt er daardoor weinig omkijken meer naar.

Zand afvoeren naar de milieustraat of niet?

Dacht je eraan om je overgebleven zand af te voeren naar de milieustraat? Dan kom je bedrogen uit. Materialen zoals zand, grond, steen en steenpuin mogen namelijk niet worden afgevoerd op de milieustraat. In plaats daarvan moet je betaald zand afvoeren. Je kunt er uiteraard wel voor kiezen om het zand te verkopen, te schenken aan een nabijgelegen boerderij of tegen betaling af te laten voeren middels een kluscontainer.

Tip: bespaar kosten door te scheiden

De kosten van het afvoeren van zand kunnen behoorlijk oplopen. Daarom is het verstandig om alle materialen goed te scheiden. Kies voor groenafval een speciale container, net als voor grond. Dat is goedkoper dan alles in één container te gooien. Vaak zijn er namelijk regels dat niet meer dan 5% van de inhoud van de container uit andere materialen mag bestaan. Zo is het mogelijk te besparen op de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *