Tuin onderhouden winter

Hoe je je tuin kunt onderhouden in de winter

Hoe je je tuin kunt onderhouden in de winter

Voor hoveniers vormt de winter een periode van rust. In de wintermaanden kan de tuin het beste met rust gelaten worden, om schade aan planten, struiken en bomen te voorkomen. Daarbij moeten bollen tegen het voorjaar aan de ruimte hebben om zich te ontwikkelen tot een prachtige tulp of narcis. Dit betekent echter niet dat er helemaal niets in de tuin gedaan kan worden! Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van de veranda, het plaatsen van een tuinhuisje of losstaande schuur, enzovoorts. Het bouwen van dergelijke constructies is een ideale winterklus. Zeker als het buiten tussen de vijf en tien graden Celsius is. De grond kan dan nog makkelijk bewerkt worden. Tegen het vriespunt aan zal dit steeds lastiger worden.

Een nieuwe veranda plaatsen in de winterperiode

Een veranda biedt je verschillende voordelen zomers! Zo biedt het je onder meer bescherming tegen een zomers buitje. Ideaal, wanneer je bij een bui niet direct naar binnen hoeft. Vaak daalt de temperatuur nauwelijks en is de bui al snel weer over. Ook heb je onder de veranda een plek om tot laat in het jaar of al vroeg in het voorjaar buiten te zitten. In het bijzonder, wanneer je de veranda combineert met een mooie vuurtafel of een ander verwarmingselement. In de winter kun je beginnen aan de bouw van een veranda voor het nieuwe jaar. Zorg voor een stevige ondergrond, om het verzakken van de veranda tegen te gaan. Vervolgens is het zaak om de planken te monteren en eventueel een balustrade te ontwikkelen.

Tip: op internet zijn prachtige bouwtekeningen te vinden van veranda’s. Zo kun je deze zelf in elkaar zetten! Je zou ook kunnen overwegen om een veranda bij een online tuinwinkel te bestellen.

Nieuw meubilair voor op je terras kopen

Naast de mogelijkheid om de winter te gebruiken voor het plaatsen van een veranda, zou je ook nieuw meubilair voor het terras kunnen kopen. Wist je dat tuinmeubelen vaak met korting worden aangeboden in het najaar? Tuinwinkels hebben niet altijd de ruimte om hun tuinmeubelen op te slaan tijdens de winter. Ze worden daarom met korting aangeboden! Op deze website vind je een groot aanbod aan tuinmeubelen. Ga je voor een moderne tuinbank, of geef je de voorkeur aan een klassieke look? Ook de landelijke tuinmeubelen doen het vaak erg goed! Ideaal, wanneer je in een landelijke omgeving woont.

Aandachtspunten bij het kopen van tuinmeubelen
Bij het kopen van tuinmeubelen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Let bijvoorbeeld goed op het aantal zitplekken wat de tuinmeubelen je bieden. Er moet voldoende zitruimte zijn voor je gezin en gasten! Een tuinbank of picknicktafel kan een oplossing zijn om snel veel zitplekken tot je beschikking te hebben. Naast het aantal zitplekken speelt ook het comfort van de tuinmeubelen een rol. Wil je de rugleuning bijvoorbeeld naar achteren kunnen klappen?

Andere klussen voor in de winter

Er zijn nog een aantal andere klussen die je in de winter uit kunt voeren. Denk aan het opnieuw bestraten van het terras of de oprit. Of wat te denken van het plaatsen van een tuinhuis? Net als een veranda biedt ook het tuinhuis beschutting tegen een zomers buitje. Daarbij is het de ideale plek om je nieuwe tuinmeubelen in op te slaan. Het is zonde om ze tijdens de winter buiten te laten staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *