Zout

Deze soorten zout zijn handig voor jouw huis

Heb je een keuken in je appartement of huis, met of zonder tuin of zwembad? In elk van deze gevallen moet je dit artikel zeker lezen! Er zijn namelijk vier soorten zout die elk voor een specifieke reden handig zijn voor je thuis. Dit zijn ze en hier lees je waarom ze onmisbaar zijn. 

Twee soorten voordelen in je keuken (en badkamer)

Ten eerste bestaat er voedingszout. Je hoeft geen chef-kok te zijn om te weten wat een verschil de toevoeging van wat zout aan je eten kan maken. Voedingszout is echt een must in elke keuken. Ten tweede bestaat er ook nog zoiets als onthardingszout. Onthardingszout dient, zoals de naam zelf al zegt, om water te ontharden. Al is de kwaliteit van het Belgisch kraanwater uitstekend, toch wordt er vaak onthardingszout aan toegevoegd. Het zout heeft namelijk twee voordelen: je water smaakt zachter en je verlengt de levensduur van je apparaten. Dit soort zout neemt namelijk door het zacht maken van je harde water de kalk weg die je apparaten op lange termijn beschadigt. Er bestaan zowel zouttabletten als zoutkristallen, belangrijk is echter dat je ze koopt bij een bedrijf dat mikt op kwalitatief onthardingszout. De kwaliteit van je onthardingszout bepaalt in feite hoe efficiënt je wateronthardingsinstallatie werkt. Kortom hoe beter je onthardingszout, hoe beter je waterontharding en dus hoe beter je water smaakt en hoe langer je keuken- en badkamerapparaten meegaan.

Oprit of eigen stukje voetpad?

Tijdens de wintermaanden kan strooizout ter gladheidsbestrijding enorm van pas komen. Strooizout voorkomt namelijk dat jij, je buren en andere voetgangers op je oprit je of eigen stukje voetpad uitglijden en zich pijn doen. Als je trouwens niet strooit, ben jij bij een ongeval aansprakelijk en dat wil je dus beter vermijden. Strooizout werkt erg efficiënt en zeker als je het preventief gebruikt. Wil je niet met de hand strooien, dan kan een zoutstrooier je taak vergemakkelijken.

Zwembad? Maak het jezelf aangenamer

Mocht je in je huis of tuin een zwembad met een elektrolyse systeem hebben, dan is zwembadzout wel eens de beste keuze die je kunt maken. Ten eerste desinfecteert het namelijk je zwembadwater en gaat het oxidatie tegen. Bovendien maakt dit zout je zwembadwater zacht en aangenaam. In tegenstelling tot chloor echter, zal je dankzij zwembadzout geen sterke geur in de lucht hebben, noch geïrriteerde ogen of huid. Dit soort zout treedt ook snel in werking nadat je het hebt toegevoegd aan je zwembadwater. Zwembadzout hoeft ook slechts eenmaal in lange tijd toegevoegd te worden, omdat het erg lang meegaat. Dit brengt uiteraard lagere onderhoudskosten met zich mee waar je portemonnee zeker blij mee is. Heb je momenteel geen elektrolyse systeem, maar wil je wel overschakelen naar zout, kan dat gelukkig wel. Je hoeft enkel een aantal kleine aanpassingen te doen zoals je ijzeren onderdelen vervangen en elektrolyse middelen aanschaffen om van de vele nieuwe voordelen te profiteren die zwembadzout je te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *