Hoogwerkers Huren

Hierop moet je letten wanneer je je dak vernieuwt

Je dak vernieuwen is niet de meest eenvoudige klus. Bovendien geraak je niet zomaar bij je dak zonder hulp. Ontdek hier waarop je zeker moet letten wanneer je je dak zélf renoveert, en welke machines je best huurt. Aan de slag!

Check de dakconstructie

De eerste stap in het proces van een dak renoveren is het controleren van de dakconstructie. Vaak volstaat het om slechts bepaalde delen van de constructie te vervangen of enkel de dakbedekking te vervangen.

In het minst gunstige geval zijn de gordingen (horizontale houten of stalen balken) van je dak aangetast door termieten of houtworm, of zijn ze door vocht aangetast en helemaal rot. In dat geval zit er niets anders op dan je volledige constructie te vervangen. Zijn de gordingen (deels) doorgezakt door een foutieve constructie of door een te zware last? Dan zal je niet je volledige dak hoeven te vervangen. Misschien kan je gewoon extra balken aanbrengen.

Controleer je regenwaterafvoer

Bij het inspecteren van je dak, vergeet je best geen controle van de regenwaterafvoer. De conditie hiervan bepaalt of deze vervangen of hersteld zal moeten worden. Je wil namelijk niet met lekkages zitten!

Huur een hoogwerker

Plan je werkzaamheden aan je dak, dan moet je in de eerste plaats rekening houden met je veiligheid. Klim dus niet zomaar op een ladder om de klus te klaren. Wat dacht je van een spinhoogwerker huren? Zo kan je zo veilig, efficiënt en doeltreffend werken. Ga op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in verhuur hoogwerkers en bespreek met hen welk type hoogwerker het meest geschikt is voor jouw klus.

Indien je een hoogwerker huurt, maak er dan ineens optimaal gebruik van. Staat het wassen van hoge ramen of je dakkoepel al langer op je to-do lijstje? Dan is het een ideaal moment om dit te doen.

Ook schilderwerken of bomen snoeien vereist vaak een hoogwerker. Lijst dus zeker al je klussen op vooraleer je een hoogwerker huurt. Zo kan je de machine maximaal benutten!

Houd rekening met zonnepanelen

Tegenwoordig heeft zowat iedereen zonnepanelen. Logisch, want je bespaart er een hoop energie mee. Wil je er zelf ook laten plaatsen? Houd dan rekening met het gewicht van de panelen wanneer je je dak vernieuwt. Het gewicht van zonnepanelen kan namelijk best zwaar zijn voor je hellend dak. Twijfel je? Schakel dan de hulp in van een ervaren vakman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *