Terrasoverkappingen

Haal meer uit je terras met een pergola

Wanneer je een mooi terras aanlegt, is het zonde dat je er weinig gebruik van maakt. Een parasol openzetten kan tijdelijk helpen, maar dat dat enkel in de zomer én verslijt ook snel.Ga daarom niet voor een tijdelijke oplossing, maar kies voor kwaliteit die jouw ervaring in de tuin des te fijner maakt.

Waarom een terrasoverkapping? 

Een terrasoverkapping zorgt niet alleen voor een luxe uitstraling, er zijn tal van praktische voordelen aan. Zo kan je heel het jaar door genieten van je tuin (zei daar iemand winterbarbecue?), geniet je van extra privacy, kan je het vanop afstand bedienen, en zit je veilig bij weer en wind. In sommige gevallen (hangt af van wat je kiest) kan je zelfs een binnentemperatuur kiezen. Verder kan je je pergola personaliseren met verlichting voor de donkerte, wat een nog luxueuzere sfeer geeft aan je tuin. 

Wat is dan de beste optie?

Dit hangt af van welk type overkapping je kiest. Het bekendste voorbeeld is een lamellendak, dat je op verschillende manieren kan plaatsen. Dat bestaat uit aluminium lamellen die om hun eigen as kunnen draaien. Zo heb je dus meer controle over zon of schaduw. Aangezien lamellen zo gemaakt zijn om perfect op elkaar aan te sluiten zijn ze dus ook waterdicht. Soms kan je een lamellendak installeren met één kant tegen een gevel of muur. Dat doe je in het geval dat je terras aansluit aan je woning. Staat de pergola of het terras verder in de tuin, dan ga je best voor een vrijstaand dak. Hier wordt het dak gemonteerd op 4 tot 6 staanders, afhankelijk van de grootte van het dak. Doordat jij volledige controle hebt over de zon, kan je als het ware je eigen microklimaat creëren. Afhankelijk van de stand van de lamellen kan jij voor schaduw zorgen, waar en wanneer je maar wilt. Wist je dat er ook lamellen bestaan die de stad van de zon volgen? Die herpositioneren zich de hele dag door, als dat niet handig is!

Wordt een overkapping niet snel vuil?

Aluminium blijft een redelijk nette uitstraling behouden doorheen de seizoenen. Er kan ook geen schimmel vormen op het materiaal, wat een langere levensduur en kwaliteit garandeert. Wat je wel kan doen om je lamellen schoon te houden is met warm water over de lamellen gaan (gebruik geen harde middelen of schuursponsjes) en olie om de scharnieren mee vet te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *