Kind veegt pad met ophoogzand

Hier moet je aan denken bij een tuinverbouwing

Jullie hebben net een nieuwe woning gekocht en zijn langzaamaan bij de tuin aangekomen. Binnenhuis had prioriteit, maar aan de tuin moet ook zeker het een en ander gebeuren. Jullie willen het helemaal anders inrichten en er zal een kleine tuinverbouwing moeten gaan plaatsvinden. Aan ons de taak om jullie wat handvatten mee te geven. Want waar denk je nu aan bij een tuinverbouwing? 

Maak een goed ontwerp

Een tuin ga je niet elk jaar weer helemaal opnieuw inrichten. Daarom is het belangrijk om meteen een goed ontwerp te maken. Een fijne tuin is ingedeeld in verschillende stukken. Sommige mensen willen die stukken door laten lopen, anderen willen ze zichtbaar van elkaar scheiden.

Met verschillende stukken bedoelen we dat er ruimte gecreëerd wordt voor planten, een zitgedeelte en de kinderen of kleinkinderen. Dat zijn de belangrijkste 3 pijlers die eigenlijk in elke tuin terugkomen. De rest van de tuin kun je natuurlijk zelf naar wens maken. 

Zo willen sommige mensen een mooie veranda in de tuin om hun zitgedeelte nog fijner te maken. Anderen willen juist gras aanleggen, omdat ze dat heel mooi en fijn vinden voor de kleinkinderen om op te spelen. 

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je voor iedereen in huis ook een plekje buitenhuis creëert. Nog beter is om rekening te houden met de toekomst. Is er een kleine op komst? Plaats dan alvast die boomhut met glijbaan. Dan weet je dat daar in ieder geval al een mooie plek voor gecreëerd is.

Pak alles aan

Naast een goed ontwerp is het ook belangrijk om meteen alles aan te pakken. Wil je jouw terras hoger maken dan het speelgedeelte van de kinderen? Doe dat dan meteen. Hetzelfde geldt voor de plantenbakken. Wil je de border van de planten hoger hebben? Dan kun je dat beter meteen doen.

Om een plantenborder bijvoorbeeld hoger te maken, heb je ophoogzand nodig. Deze kun je bijvoorbeeld als volle pallet bestellen en bij je thuis laten bezorgen. Hoeveel zand je nodig hebt is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte die je op wil hogen. 

Heb je nog zand over aan het einde? Dan kun je daar bijvoorbeeld ook een vijver mee dicht gooien. Ideaal als je partner deze er toch op het laatste moment uit wil hebben. Daarom is dat goede ontwerp aan het begin ook zo belangrijk om zulke zaken op latere momenten te voorkomen.

Vraag om advies

Bij een tuinverbouwing moeten veel mensen met elkaar samenwerken, als je bedrijven inhuurt. Vraag hen ook om advies om de tuinverbouwing zo voorspoedig te laten lopen. Op die manier kunnen de mensen die je inhuurt ook beter hun werk doen. 

Zo vinden de bouwvakkers die veranda’s plaatsen het vaak fijn als het straatwerk al gelegd is. Zij moeten namelijk een stevige ondergrond hebben om op te kunnen bouwen. Als je dan eerst de veranda laat monteren en daarna pas de bestrating laat doen is dat een verkeerde volgorde.

Daarom is overleg erg belangrijk. Bovendien kunnen zij jou ook advies geven over zaken waar je nog niet eerder aan gedacht had. Denk bijvoorbeeld aan een super gaaf ontwerp van de plantenborders. Vaak komen ze met ontwerpen waar je zelf helemaal niet aan had gedacht. Het is immers hun werk om bij mensen de mooiste tuinen af te leveren.

Maak daarom ook gebruik van het advies dat zij bieden. Het kan je namelijk een hele mooie tuin opleveren. Daarom is het goed om eerst zelf een ontwerp te maken en deze daarna met hen te bespreken. Dan heb je nog tijd om te wisselen van ontwerp, voordat iedereen begint aan jouw droomtuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *