Het belang van dakrandbeveiliging

Elk jaar gebeuren er vele ongevallen door onjuiste dakrandbeveiliging, dit kan voorkomen worden. Dakrandbeveiliging is een slimme bescherming oplossing. Het voorkomt blootstelling aan valgevaar.  Dit zorgt voor veilige toegang tot hoger gelegen werkplekken. Zowel professionals als hobby klussers kunnen op deze manier veilig op hoogte werken. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van dakrandbeveiliging. Je kunt kiezen voor permanente beveiliging of tijdelijke, ook zijn er verschillende opties qua materiaal. In dit artikel geven we aan waar je rekening mee moet houden en wat je opties zijn. 

Verklein het risico op valpartijen

Ben je een werkgever? Dan ben je verplicht om het risico tot valpartijen tot een minimum te verkleinen. Er zijn een aantal richtlijnen waar je je volgens de Arbowet aan moet houden. Dit houdt dus bijvoorbeeld in dat alle onderdelen in orde zijn, de steiger op de juiste manier gebouwd is en de geschikte materialen gebruikt zijn. Als hobbyklusser wil je natuurlijk ook geen enkel risico lopen, houd je daarom ook aan deze richtlijnen. Eén van de regels waar jij je bijvoorbeeld aan moet houden is dat de steiger niet gebruikt mag worden als het harder waait dan windkracht 6, een steiger niet verhoogt mag worden door een trap en dat de steiger niet verplaatst mag worden als er personen of materialen op de steiger staan. 

Passende dakrandbeveiliging

Een hellend dak of een plat dak: elk dak heeft een ander soort bevestigingstechniek nodig. Dit is ook afhankelijk van de dakconstructie. Is het dak gemaakt van hout, beton of staal? Elk materiaal vraagt weer om een andere aanpak. Zoals je hoort zijn er flink wat punten waarmee je rekening moet houden voordat je aan de slag kan op jouw dak. Onder strikte voorwaarden kan er ook gekozen worden voor individuele valbescherming, hierbij kun je denken aan valgordels of vallijnen. 

De kosten van dakrandbeveiling

Dakrandbeveiliging brengt natuurlijk kosten met zich mee. Als je op zoek gaat naar de juiste dakrandbeveiliging is het belangrijk dat je om advies vraagt aan iemand met veel kennis op dit gebied. Dan ben je verzekerd van een betrouwbaar advies wat je kan helpen om het juiste resultaat te behalen. Een expert op het gebied van dakrandbeveiliging is Eyecatchersafety.com. Met hun kennis op het gebied van dakrandbeveiliging, kunnen zij iedere situatie op hoogte omvormen tot een veilige werkplek. Dat is natuurlijk precies wat je nodig hebt. Je hebt de optie om permanente dakrandbeveiliging te installeren, dit is vooral gunstig als je regelmatig op het dak moet zijn. Mocht je nu maar tijdelijk werk op het dak hebben dan is het slimmer om te kiezen voor tijdelijke dakrandbeveiliging of individuele valbescherming. Je kunt er ook voor kiezen om dakrandbeveiliging huren, dat is vaak een voordelige optie als je maar tijdelijk werk hebt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *