Keuken

Handige huishoudelijke spullen die iedereen in huis moet hebben

Comfortabele meubels

Geen verrassing uiteraard, maar toch wordt deze categorie erg onderschat. Meer dan de helft van de tijd thuis breng je door met een meubel onder je zitvlak. Dit kan gaan van een gezellige zetel met een handige salontafel, tot een comfortabel bed met een degelijke matras en dito hoofdkussen. Nu we toch in de slaapkamer zijn is opbergruimte in de gehele woning van cruciaal belang overigens- een absolute must. Zoek daarbij de perfecte kledingkast voor je slaapkamer of ga eens voor de alternatieve weg met leuke kledingrekken. 

Een basis gereedschapskist

Of je nu een woning gekocht hebt, of er eentje huurt: in huis zijn er altijd wel werkjes op te knappen. Daarom is een gereedschapskist met daarin schroeven, schroevendraaiers, een hamer, een boor, een tang, een breekmes, diverse soorten tape en een waterpas eigenlijk voor iedereen essentieel om in huis te hebben. Zelfs voor de handige harry’s onder ons die denken dat ze dit niet nodig hebben omdat ze toch niet veel doen in huis. Een gereedschapskist komt ook van pas om een simpel fotokadertje op te hangen.

Een laminaatsnijder

Niet zo voor de hand liggen misschien, maar bij elke keer verhuizen is er vaak weer wat laminaat dat gesneden moet worden.  Super handig om een kapot of vuil stuk vloer te vervangen of om pvc en andere materialen op maat te snijden. Iedereen laat wel eens een glas rode wijn vallen op de vloer. Met een laminaatsnijder heb je dit probleem in no-time opgelost. Gelukkig is online de beste laminaatsnijder getest.

Huishouden

Een gootsteenontstopper

Het is één van de meest vervelende dingen die er is: een verstopte afvoer. Chemische ontstoppers zijn vaak erg agressief en kunnen de leidingen kapot maken. Een goede reden dus een gootsteenontstopper in huis te hebben of er zelf eentje te maken.

Poetsmateriaal

Geen thuis zonder een schoon huis! Een stofzuiger en een dweil voor het grote werk lijken ons vanzelfsprekend, maar ook een stapel stevige vodden, poetsmateriaal voor ramen, een ontstopper, een toiletborstel, een stofopnemer, een vuilnisblik, rubberen handschoenen en jawel, desinfecterende doekjes. Onder andere je keukenwerkblad of afval van morsende kinderen of huisdieren zijn in geen tijd weer proper! 

Decoratie

Je woning karakter geven met enkele gepersonaliseerde spulletjes, doen! En het kost je niet eens zo veel tijd en moeite. Ben je fan van een bepaalde stijl zoals vintage of zegt een bepaalde kleur alles over jou? Dan kan je dit doortrekken in je interieur. Van badhanddoeken, tot dekbedovertrekken, maar ook onderzetters, zetelhoezen of dekens kunnen jouw stijl uitstralen. Wie bijvoorbeeld in to vintage is, kan kiezen voor een stijlvolle lamp, enorme spiegel of klok. En wat dacht je van een vaas? Je weet maar nooit of er iemand je binnenkort verrast met een boeketje bloemen.

Materiaal voor noodgevallen

Tot slot -en misschien wel het belangrijkste element van heel het artikel- zijn zaken die je in huis nodig hebt bij noodgevallen. Allereerst is een rookmelder, een brandblusser en een CO-melder geen overbodige luxe. Als daarnaast de stroom uitvalt heb je best kaarsen en aanstekers of een zaklamp bij de hand. Bij extreem weer is een paraplu handig en zijn batterijen, een powerbank ook zeker aan te raden. En last but not least, de EHBO-doos. Want iedereen heeft weleens een ongelukkig momentje.

Wooden Earth – Rolling Pins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *