Wooncomfort

Geef je woning een hedendaagse stijl!

Ben je helemaal in de ban van de pastorale stijl of heb je bij vrienden de moderne uitstraling van hun woning gezien die jou inspireert? Laat het dan niet bij dromen alleen blijven, maar ga voor een eigen stijl in je woning.

Lookbook

Bevraag jezelf uitgebreid over de woning die jouw hart doet smelten. Is dat een pastoriestijl met herkenbare elementen, leg dan die stijl vast als richtlijn. Heb je een heel andere stijl die aanleunt tegen een moderne look, ga dan voor strakke lijnen. Hou je van natuurlijke materialen dan is hout zeker een optie wanneer je straks aan het verbouwen slaat. Misschien heeft je woning vandaag helemaal niet de stijl die je wenst. Dat kan! Breng alle ideeën binnen een bepaalde stijl samen in een moodboar. Verzamel foto’s, voorbeelden, …  in een lookbook om je stijl tot een concept te maken. Dit kan als leidraad dienen bij eventuele verbouwingen.

Keuze materialen

Heb je een woning aangekocht die je nu nog een stuk wil uitbreiden om bijvoorbeeld een moderne keuken te installeren, dan is het ook tijd om na te denken over de ramen en deuren die je zult plaatsen. Het wordt vaak onderschat hoe bepalend ze zijn voor de uitstraling van je woning. Ze zijn een echte gamechanger om je woning helemaal van look te doen veranderen. 

De materiaalkeuze is zeker van belang. Een houten voordeur is charmant en bijzonder sterk. De mogelijkheden zijn legio, dus maatwerk is altijd aan de orde. Bovendien kies je zo voor een duurzaam materiaal dat bovendien goed isoleert. Ramen en deuren in aluminium blinken ook uit in stevigheid en hebben een strakke look. Aluminium deuren bestaan in verschillende afwerkingen en een waaier aan kleuren.  

Een hedendaagse aanblik van je gevel creëer je met ramen en deuren in steel look die elke woning een eigen karakter geven. Of je nu gaat voor landelijk of klassiek, de mogelijkheden zijn oneindig en geven jouw gevel haar unieke uitstraling. 

Spelen met vormen en kleuren

Geef jezelf voldoende tijd en ruimte om je uitgebreid te laten adviseren over de verschillende mogelijkheden. Uiteraard kun je kiezen voor zwarte ramen maar ook daar zijn heel wat kleurnuances mogelijk. Heb je al een garagepoort laten installeren in een specifieke kleur? Zoek dan zeker de RAL-kleur op en trek de kleur door in je ramen en deuren, zodat het geheel mooi bij elkaar past. Ga langs in een showroom en laat je adviseren. Je zal er ook een visualisatie van hoe de raampartijen en deuren er uit zullen zien in combinatie met jouw gevel. Wat op het eerste gezicht een ouder huis lijkt, kan door de juiste raamkozijnen en deuren te kiezen een moderne woning worden. Denk maar aan grote raampartijen in een aanbouw. Niets is onmogelijk als het gaat over het creëren van een eigen stijl voor jouw droomwoning! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *