Verstopte Dakgoten Zijn Vaak De Oorzaak Van Daklekkage

Eerste hulp bij problemen aan jouw dak

Er zijn weinig dingen vervelender dan problemen aan je dak. Je weet namelijk dat het veel geld gaat kosten. Voornamelijk bij een lekkage kun je diep in de buidel tasten. Natuurlijk zijn er nog meer problemen die zich voor kunnen doen als het om daken gaat. Het is nooit leuk om mee te maken, maar het is wel leuk om het op te lossen. In dit artikel lees je hoe je de beste hulp inschakelt of dan wel niet zelf oplost.

De veelvoorkomende problemen

Allereerst kan het natuurlijk voorkomen dat de dakgoot verstopt zit. Dit komt vaak voor in de herfstperiode als alle bladeren uitvallen. Doordat het water niet weg kan stromen, kan dit gaan lekken door jouw dak heen. Het lijkt dan of er een lekkage zit, maar dat is dan gelukkig niet het geval. Het kan echter wel een lekkage gaan worden als het niet snel opgelost wordt. Dus mocht je een vermoeden hebben dat er een lekkage zit, zorg dan meteen dat je hulp inschakelt. Hoe langer je ermee wacht, des te erger de schade kan worden.

Een verstopt dakgoot is natuurlijk niet het enige, waardoor er een lekkage kan komen. Er kan bijvoorbeeld ook iets op je dak vallen, waardoor er een lek komt in je dak. Denk bijvoorbeeld aan vuurwerk dat op je dak belandt of een grote steen of tak die ongelukkig valt. Ook met natuurschade is het dus belangrijk om snel in te grijpen. 

Uiteraard hoeven ook niet alle problemen te leiden tot een lekkage. Het kan bijvoorbeeld ook zomaar zijn dat de dakpannen los zitten. Als je dat vermoeden hebt, kun je maar beter meteen aan de bel trekken, voordat er ongelukken mee gebeuren. Stel je voor dat er een dakpan naar beneden komt en je eronder staat of dat deze door de wind mee wordt genomen en op een auto belandt. Het zijn maar een paar voorbeelden van situaties die zich voor kunnen doen als je het niet oplost.

De dakdekker Tilburg is gespecialiseerd in dit soort dakproblemen. Of je nu een vermoeden hebt van een lekkage, loszittende dakpannen of een verstopte goot. Het is het specialisme van deze ervaren mannen en zij zorgen ervoor dat het opgelost wordt. Het is wel belangrijk om ze meteen in te schakelen, ook al heb je maar een vermoeden. Hoe langer je wacht, des te meer schade je aanricht aan jouw dak.

De problemen voorkomen

Niet alle problemen aan jouw dak zijn te voorkomen. Alleen zijn er wel een paar dingen die je in de gaten kunt houden, waardoor de kans op lekkages bijvoorbeeld minder worden. In de herfstperiode weet je dat er heel veel bladeren uit gaan vallen. Deze komen allemaal in jouw dakgoot terecht. Deze bladeren zorgen er uiteraard voor dat de goot verstopt raakt. Dat is opzich niet zo’n probleem. Alleen, tel daar de vele regenbuien bij op en je hebt een grote kans op lekkages. Het water kan namelijk niet weg en zal daarom over je dak gaan lopen. Op den duur kan het vocht naar binnen slaan, omdat het niet meer weg kan. 

Om dit te voorkomen kun je maar beter elke week de dakgoot schoonmaken. Verwijder alle bladeren, om te zorgen dat het niet kan gaan verstoppen. Zo heb je de minste kans op een lekkage. Al kunnen er alsnog onvoorziene omstandigheden plaatsvinden. Alleen heb je er dan zelf wel alles aan gedaan.

Je moet voor deze klus wel op een ladder klimmen. En wanneer je dan toch op het dak kijkt, kun je ook meteen de dakpannen inspecteren. Als je ook maar vermoedt dat er een los zit, kun je het beste hulp inschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *