Egaline Vloer

Een nieuwe laag schoonheid in huis met een egaline vloer

Een egaline vloer: heb je er al bij stilgestaan? Het is warm aanbevolen in vele huizen. Egaline is namelijk veelzijdig en kan daarom voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Dankzij dit sterke en flexibele materiaal kan je er meer dan één kant mee op. Misschien werd je vloer te dun gestort, is hij poreus of zijn er onvolkomenheden te bespeuren? Ook kan het zijn dat er schadelijke hulpstoffen werden gebruikt, zoals gepigmenteerd cement, vezels of kalkmortel. Hoe dan ook: het zijn allemaal goede redenen om aan de slag te gaan met egaline. Kiezen voor een egaline vloer is verstandig zowel wanneer je gaat voor een afwerkvloer als voor een ondervloer. Bij een ondervloer kan je egaline gebruiken bij tegels, laminaat, pvc of parket. Ook indien je thuis van vloerverwarming geniet, is het van toepassing. Egaline is namelijk krimpvrij en maakt het daarom heel geschikt. Als je ervoor kiest om je ondergrond te egaliseren, is de kans groot dat jouw vloer in aanmerking komt. Goed gereedschap is wel nodig. De sleutel is dat de ondergrond vrij is van vet, vuil en stof, en tevens hard, stabiel en vloeistofdicht is. 

De voor- en nadelen van een egaline vloer

Sommige mensen kiezen voor een egaline vloer als afwerkvloer. Dit geeft je woonplek een robuust voorkomen. Doordat de vloer heel strak wordt gelegd, is dit meer gewenst indien je houdt van een moderne touch. Daarnaast is het goed om bewust te zijn van potentiële nadelen. Zo kan het zijn dat er scheuren of vlekken ontstaan. Scheuren kunnen verschijnen tijdens het droogproces of vanwege de samenstelling. Als dit het geval zou zijn, kan de gebruikte egaline alsnog dienen als ondervloer voor een aanvullende gietvloer. Op onze webpagina vind je verschillende tips en informatie terug die helpen om de klus tot een goed einde te brengen. 

Het complete stappenplan

Indien je overweegt om egaline te kopen, ben je bij ons aan het goede adres. Er zijn heel wat verschillende soorten egaline beschikbaar en daarom willen we het graag voor je vereenvoudigen. 

Om de klus goed te kunnen uitvoeren, heb je kwaliteitsvolle materialen en gespecialiseerd gereedschap nodig. We lijsten de benodigdheden op en voorzien je van een praktisch stappenplan om je egaline vloer te kunnen aanbrengen. Met onze egaline keuzehulp kan je er snel achter komen hoeveel en welke soort egaline je nodig hebt. We geven je ook mee hoe lang de droogtijd ongeveer is, hoe dik de laag mag aangebracht worden en bieden je een waaier aan egaline aan. Tot slot adviseren we je ook geduldig te zijn, zodat je helemaal tevreden bent met het resultaat. Professioneel advies voortkomend uit de nodige ervaring is van essentieel belang. We zijn er graag voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *