waterontharder

Een kokendwater kraan? Waarom zou ik?

Een kokendwater kraan is relatief nieuw in Nederland. En nog niet iedereen ziet de toegevoegde waarde van deze revolutionaire kranen. ‘Zonde van het geld’, of ‘overbodige luxe’ zijn veelgehoorde kritieken. Waarom zou je toch een kokendwater kraan moeten overwegen? We geven je drie redenen!


Kokend water? Je gebruikt het vaker dan je denkt

Even een kopje thee zetten. De één doet het vaker dan de ander, maar zeker echt theeleuten staan soms wel zes keer per dag water te verwarmen. Ook snel even een aangekoekte pan schoonspoelen voor hij in de vaatwasser gaat is een stuk makkelijker met kokend water. En dan hebben we het nog niet eens over alle tijd die je bespaart als je het water direct kokend heet hebt. Een eitje bakken, pasta koken.. Per dag spaar je in totaal zo een halfuur tot een uur uit. Dat is iedere week toch minstens een hele middag!

Energiezuinig

Een kokendwater kraan werkt enorm zuinig. Een gemiddeld gezin zal ongeveer 20 tot 30 euro per jaar kwijt zijn aan energiekosten. Wanneer je dat afzet tegen de kosten die je zou maken wanneer je je eitje op de gasplaat of elektrisch moet verwarmen, dan ben je in alle gevallen veel voordeliger uit. En vergeet de waterkoker niet, die je vaak gebruikt! Die wordt volledig overbodig.

Veilig

Ieder jaar belanden weer vele mensen – en in het bijzonder kinderen – op de eerste hulp met soms serieuze brandwonden. Regelmatig veroorzaakt door heet water. Kinderen laten de waterkoker vallen of spelen ermee. Dit is opgelost met het gebruik van een kokendwater kraan. De kraan is veilig en kan niet zomaar door kinderen worden gebruikt. Een hele geruststelling!

Misschien iets voor jou? Bekijk een overzicht van de beste kranen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *