Een knusse keuken

Een knusse keuken, wat heb je nodig?

Is koken een van jouw favoriete bezigheden en wil je het liefst met het hele gezin lekker lang en veel tijd in de keuken doorbrengen? Dat kunnen wij maar al te goed begrijpen. Je ziet grote woonkeukens vooral veel in het buitenland, maar waarom zou je dit niet in je Nederlandse huis willen toepassen? Uiteindelijk sta je er elke avond weer en hoe fijn is het dan als je met je gezin wat extra tijd samen kunt doorbrengen? We geven je graag wat ideeën ter inspiratie voor een knusse keuken.

De ruimte

Als jij een knusse woonkeuken in je huis wilt hebben, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je bedenken in wat voor ruimte je de keuken wilt hebben. Geniet je van een open keuken met grote eettafel of bar, waarbij je uitkijkt op de woonkamer? Of wil je liever de kookluchtjes uit de woonkamer houden en de keuken volledig afsluiten van de rest? Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt, dus kijk vooral wat haalbaar is in jouw eigen woning.

Raambekleding toevoegen

Heb jij grote keukenramen waar lekker veel licht doorheen komt? Vooral in de zomermaanden is dit heerlijk, want dan kun je erg genieten van de lange zomeravonden met veel zon. In de winter kun je de ramen lekker afsluiten met houten jaloezieën of andere raamdecoratie van HxB.nl, wat je gemakkelijk zelf kunt ophangen. Als je hier totaal geen raamdecoratie ophangt, zal de keuken niet snel knus aanvoelen. Dit is dus echt een must!

Een gezellige eettafel

Het maakt eigenlijk niet uit of je een open keuken hebt of een gesloten keuken, maar een fijne eettafel is essentieel voor een knusse keuken. Je kunt kiezen voor een ronde tafel waar je alle familieleden een plek kunt geven, maar ook voor een grotere dinertafel. Als je echt wilt uitpakken kies je ook nog voor een knusse hoek in de keuken waar je bijvoorbeeld snel het ontbijt klaar kunt zetten en waar je samen op een bankje kunt aanschuiven. Knusser dan dat wordt het niet!

Goede verlichting

Onderschat de kracht van de juiste verlichting niet! Als je te felle verlichting hebt, zal de ruimte nooit knus aanvoelen. Tegelijkertijd is het belangrijk dat je voldoende licht hebt om te kunnen koken en om wellicht hier samen huiswerk te doen of te knutselen. Probeer dus dimlichten te installeren in de keuken, welke je los van elkaar aan en uit kunt zetten. Zo voeg je wat veelzijdigheid toe aan deze ruimte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *