Bartafels

Een indrukwekkender interieur krijg je zo

Je hebt zo van die woningen waar je overladen wordt met een ‘wauw’-gevoel wanneer je er binnen stapt. Het interieur is zo knap dat het bijna intimiderend is. Als je zelf gasten graag wilt verbazen met jouw interieur, lees dan verder. 

Zo doe je het

Er zijn talloze manieren om je interieur stoerder en indrukwekkender te maken. En uiteindelijk draait alles om je eigen voorkeur en persoonlijke stijl. Er zijn wel enkele tips die je kunnen helpen bij het ontwerpen van een unieke en opvallende uitstraling thuis.

Indeling thuis 

De plattegrond verandert veel aan de uitstraling van je woning. Grote, open ruimtes met veel natuurlijk licht en hoge plafonds geven al een veel indrukwekkender gevoel dan donkere en nauwe ruimtes. Denk daarom na over het grondplan wanneer je gaat bouwen of verbouwen.

Contrast en kleuren

Donkere kleuren in huis halen is een van de gemakkelijkste manieren om je interieur stoerder en intimiderend aan te laten voelen. Als je je muren zwart, donkergroen of donkerblauw verft, geef je meteen de indruk dat je een risico durft nemen. Oud behang en witte muren zijn passé. Jij doet thuis exact wat jij wilt. Donkere kleuren maken het ook gemakkelijk om contrast te creëren. Sier de ruimte met verschillende texturen en prints die fel afsteken tegen de donkere kleuren op de muur of vloer. Maar denk ook aan leren meubels tegenover zachte dekens en tapijten. Ook dat geeft contrast en schept een gedurfde sfeer in huis. Let er wel op dat je niet overdrijft. Stoer kan even gemakkelijk minimalistisch zijn. Als het maar gedurfd is.

Belichting 

Zorg voor verschillende lichtbronnen die aparte delen van ruimtes belichten, in plaats van één lichtbron in het midden van de ruimte die alles verlicht. Zo wek je de indruk dat je graag specifieke zaken belicht, omdat ze gezien mogen worden. Als je toch beslist om een centrale lichtbron in huis te halen, zorg er dan voor dat het een industriële hanglamp is. Laat het een statement piece zijn die bewust in het midden van de ruimte hangt om gezien te worden. 

Statement piece

Over statement pieces gesproken. Een hanglamp, gekleurde bank of bartafel zijn echte eye catchers. Zorg dat je genoeg verschillende stevige stukken hebt in huis die de ruimte sieren. Dat geeft het dat intimiderend, ‘ik-mag-gezien-worden’ karakter. Gebruik ruwe materialen zoals in de industriële stijl. Als je een bakstenen muur hebt zit je al goed. Dan kan je eventueel afwerken met wat hout om ook hier niet in te overdrijven en een gezellige sfeer te scheppen.

Kunst 

Je hoort het al, statement pieces zijn belangrijk als je een stoerdere uitstraling wilt geven aan je woonst. Als je het een stapje verder wil nemen, haal dan wat kunst in huis. Beelden, schilderijen of fotokaders zijn allemaal slimme oplossingen om wat robuuster over te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *