Energielabel

Een energielabel voor jouw bedrijfspand: dit moet je weten!

Energielabels worden tegenwoordig steeds belangrijker. Daarom is het als eigenaar van een bedrijfspand van belang om kennis te hebben over de regels en voorschriften met betrekking tot energielabels. Zo zijn er verplichtingen waar je aan moet voldoen en heeft het hebben van een goed energielabel verschillende voordelen. Daarentegen kun je problemen krijgen wanneer je niet beschikt over een geldig label. Wil je meer weten over energielabels? Lees dan snel verder! 

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft informatie over het energieverbruik van een gebouw, zoals een woning of bedrijfspand. Dit kan variëren van label A (zeer energiezuinig) tot label G (zeer onzuinig). Op basis van verschillende factoren, zoals isolatie en ventilatie, wordt bepaald welk label het gebouw krijgt. Een veelgestelde vraag die volgt is: Welk energielabel is verplicht voor bedrijfspanden? Daar kunnen wij antwoord op geven!

Verplicht energielabel voor bedrijfspanden

Als je van plan bent om een bedrijfspand te verhuren of verkopen, moet je ervoor zorgen dat je een geldig energielabel hebt. Deze moet je kunnen tonen aan potentiële kopers of huurders. De verplichting geldt voor alle soorten bedrijfspanden, zoals winkels, kantoorpanden en ziekenhuizen, die een oppervlakte van 50 m² of meer hebben. Is jouw bedrijfspand groter dan 100 m²? Dan ben je verplicht om minimaal te beschikken over energielabel C. Echter zijn er enkele uitzonderingen. Zo hoeven bijvoorbeeld monumentale gebouwen of tijdelijke gebouwen hier niet aan te voldoen.   

De voordelen van een goed energielabel

Het hebben van een goed energielabel heeft verschillende voordelen. Is jouw pand zeer energiezuinig? Dan zorgt dit voor een lage energierekening en een hogere waarde van het pand. Daarnaast hechten potentiële kopers of huurders van een bedrijfspand tegenwoordig steeds meer waarde aan duurzaamheid. Een goed energielabel kan dus zorgen voor een snellere verkoop van jouw pand. Het is dus zeker van belang om te streven naar het beste energielabel. 

Het verbeteren van een energielabel

Heeft jouw bedrijfspand energielabel E? Dan wil je dit natuurlijk het liefst verbeteren naar een hoger energiezuinig niveau. Op deze manier kun je kosten besparen en krijgt jouw bedrijfspand een hogere waarde. Een populaire en effectieve optie van het verbeteren van een energielabel is het plaatsen van zonnepanelen. Hierdoor maak je gebruik van duurzame energie, wat zorgt voor lagere energiekosten. Daarnaast draagt dit ook nog eens bij aan een beter milieu. Naast het plaatsen van zonnepanelen kun je er ook voor kiezen om de isolatie van het bedrijfspand te verbeteren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *