DIY Camper

DIY camper: dit heb je nodig

Campervans zijn super populair. En niet alleen onder influencers die met hun busje de wereld rondtrekken en al het moois onderweg delen met hun volgers. Ook anderen vinden er de weg naartoe. Zij het om mee op vakantie te gaan, of om het roer over een andere boeg te gooien en fulltime te leven in hun huis op wielen. Zelf een camper bouwen? Wij geven je DIY-tips.

Stap 1: structurele werken

Het klaarmaken van je campervan voor ombouw begint met het voorzien van belangrijke onderdelen als ramen en ventilatieroosters. Nadat je die klus geklaard hebt, breng je akoestische en thermische isolatie aan. Want of je de camper enkel occasioneel gebruikt voor weekendtrips of hem permanent wil bewonen, je wil tenslotte een optimaal comfort hebben. Verder is voldoende toegang tot elektriciteit ook een must. Ook zonnepanelen mogen niet ontbreken. Zo creëer je meer onafhankelijkheid.

Stap 2: interieur

Van zodra je camper structureel vormgegeven is, kan je beginnen aan het interieur. Zorg ervoor dat je camper comfortabel en praktisch ingericht is, maar ook esthetisch aan je wensen voldoet. Het grote voordeel van een DIY-camperproject is dat jij bepaalt hoe je mobiele huis eruit ziet. Het wordt in feite een pièce unique. Denk aan bekleding voor zowel je vloer en muren, en eventueel ook je plafond.

Stap 3: meubels en sanitair

In een camper is het principe less is more heel toepasselijk als het op meubels aankomt. Ruimte is namelijk schaars dus benut elke vierkante centimeter optimaal. Hecht je belang aan een groot bed, dan zal je je keuken iets kleiner moeten maken. Kook je graag uitgebreid? Ga dan voor een kleinere leefruimte. Denk meteen ook aan praktische zaken zoals verduistering. Ga je gordijnen kopen, kies dan goedkope rolgordijnen, die goed verduisterend zijn.

Stap 4: water en gas

Stromend water waarmee je een aantal dagen kan koken en je wassen is essentieel. Om voldoende water te kunnen opslaan kies je best voor een grote tank van waaruit je water kan pompen naar je kraan en (buiten)douche. Ook gas is handig om mee te koken of je water te verwarmen voor je douche.

Stap 5: afwerking en styling

Tijd om je camper te stylen. Ga voor een kwalitatieve matras, zachte kussens en cosy deco om het geheel sfeervol te maken. Hang een lichtslinger op, maak gebruik van tapijtjes en plaids, plantjes en leuke decoratieve spulletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *