Vloer Egaliseren

Zo laat je jouw vloeren egaliseren

Door meerdere factoren, waaronder slijtage, kan je vloer afnemen in zijn gelijkmatigheid. Dit hoeft niet altijd vervelend te zijn, maar het kan voor problemen zorgen.

Hoe los je dit dan op? Dan kan door je vloer te egaliseren. Dit kan je laten doen, maar ook zelf uitvoeren – mits je er verstand van hebt. Het is namelijk geen eenvoudige klus. Wat zijn de mogelijkheden om je vloer te laten egaliseren?

Zelf je vloer egaliseren

Wanneer je zelf wil egaliseren, dien je rekening te houden met voorwerk en het juiste materiaal.  Zorg voor voorstrijk- en egaliseermiddel, of huur een daarvoor bestemde machine af.

Voorwerk op de vloer

Het is belangrijk om je vloer geheel stofvrij te hebben. Vervolgens kan je diepe scheuren of gleuven opvullen met plamuur of cement. Wanneer je dit gedaan hebt, kan je een voorstrijkmiddel aanbrengen. Dit is essentieel, omdat het voorkomt dat al het egaliseermiddel opgezogen wordt.

Egaliseermiddel aanbrengen

Wanneer het voorstrijkmiddel droog is, kan je beginnen met het aanmaken van het egaliseermiddel. Bedek de hele vloer en let ook goed op dat je elk hoekje meeneemt. Dit hoeft niet geheel gelijkmatig; belangrijk is dat alles bedekt is. 

Dit kan je doen met een machine; dit is bijvoorbeeld handig als je grote ruimtes moet egaliseren. Machines kan je kopen of huren, maar huren is vaak financieel voordeliger. 

Vloer aanleggen

Na ongeveer 24 uur is de vloer gedroogd en kan je nog een laag aanbrengen. Zodra de laag overal hoog genoeg is, kan je een vloer uitkiezen. We raden een laagdikte van minstens 3 millimeter aan en houd rekening met een droogtijd van een uur tot een paar dagen.

Heb je een vloerverwarming, wacht dan ongeveer twee weken voordat je hem aanzet. Egaliseren voor vloerverwarming kun je beter door een specialist laten doen, omdat dit erg gecompliceerd werk is. Maar waar kan een specialist nog meer mee helpen?

Je vloer laten egaliseren door een specialist

Met een specialist hoef je niet bang te zijn dat er fouten gemaakt worden. De meeste specialisten hebben beschikking tot alle juiste middelen om je vloer professioneel te egaliseren.

Houd er wel rekening mee dat je duurder uit zal zijn dan wanneer je het zelf doet. Vraag eerst een offerte aan, zodat je zelf kan bepalen of dit de beste optie voor je is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *