Licht gebruiken in je Interieur

5 tips om licht te gebruiken in je interieur

Verlichting speelt een grote rol in het interieur. De meeste mensen willen namelijk wel een gezellige sfeer creëren in de kamer en dat kan je goed doen door verlichting. Soms kan het alleen nog lastig zijn om het juiste licht te plaatsen. Ben je op zoek naar tips voor verlichting in jouw interieur? Dan ben je hier op het juiste adres. Blijf vooral even verder lezen voor een aantal tips.

Lichtplan opstellen

Het is belangrijk om van tevoren een lichtplan op te stellen. Een lichtplan kan je opstellen door een plattegrond te maken. Op die plattegrond kan je precies aangeven waar je het licht wil plaatsen. Als je op de aangewezen plekken nog geen lichtbron hebt, is het verstandig om een elektricien in te schakelen. Die kan daar namelijk een aansluiting voor plaatsen. Je kan eenvoudig bij prijs zoofy kijken wat de kosten zijn voor een elektricien.

Basisverlichting 

Er zijn verschillende soorten verlichting die je kan gebruiken voor jouw interieur. Zo heb je als eerste de basisverlichting. Deze soort verlichting wordt gebruikt om een ruimte helemaal te verlichten. Over het algemeen zal dat vaak een plafondlamp zijn. Het is echt verstandig om in elke kamer basisverlichting te plaatsen. Dat is altijd een goed begin. 

Sfeerverlichting

Naast basisverlichting heb je ook sfeerverlichting. Met sfeerverlichting kan je een aangename, maar vooral gezellige sfeer creëren. Sfeerverlichting is helemaal geschikt voor een knus avondje nadat je een dag hard hebt gewerkt. Meestal wordt er een vloerlamp gebruikt, daarnaast kan je bijvoorbeeld hanglampjes ophangen achter de televisie. Er zijn in ieder geval allerlei soorten lampen die je kan gebruiken, dus wees vooral creatief. Het komt erop neer dat sfeerverlichting niet kan ontbreken in jouw interieur. 

Accentverlichting

De laatste soort verlichting is accentverlichting. Heb je een mooi schilderij in de woonkamer hangen? Dan wil je waarschijnlijk dat het schilderij er mooi uitspringt. In dat geval kan je het beste accentverlichting gebruiken. Dit kunnen kleine lampjes zijn die bevestigd worden aan de muur. Die lampjes kan je dan richten op het schilderij en daardoor kan iedereen het goed zien. Dit is dus onmisbaar voor in jouw interieur. 

Daglicht 

De meeste mensen zullen een grote voorkeur hebben voor natuurlijk licht. Dit wordt ook wel daglicht genoemd. Helaas kan het in best bewolkt zijn waardoor het daglicht enigszins beperkt wordt. Je zou wel een dakraam kunnen plaatsen als je op zolder slaapt. Hierdoor krijg je toch wat meer daglicht binnen. Wat kost een dakraam plaatsen? Dat hangt af van een aantal factoren die voor elk huis anders zijn. Niet elk huis kan genieten van hetzelfde soort dakraam. Vraag vooral om advies op dit vlak. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *