Lampdirect.be

Dit is de beste verlichting voor je keuken

Een keuken heeft de juiste lichtbalans nodig om alle taken die je in deze ruimte uitvoert, met gemak te kunnen doen. Denk niet alleen aan het wassen en snijden van groenten en vlees, maar ook aan recepten lezen en ontbijten.

Plafond

Plafondverlichting is in de keuken de belangrijkste bron van licht, naast natuurlijk licht. Dit licht moet zo gelijkmatig mogelijk verdeeld worden. Je bereikt dit met plafondlampen en inbouwspots. Met inbouwspots van lampdirect zorg je voor helder licht in de hele keuken. 

Plafondlampen hebben als voordeel dat ze strak tegen het plafond aan hangen en daardoor weinig ruimte innemen. Dat deze lampen niet snel in weg zitten is vooral belangrijk als je lage plafonds of een kleine keuken hebt. Ook prettig is dat je deze lampen gemakkelijk kunt reinigen.

Andere populaire keukenlampen zijn opbouwspots, die meestal zijn voorzien van meerdere armaturen en die je verschillende richtingen uit kunt richten.

Onderkastverlichting

Omdat plafondverlichting vaak zorgt voor schaduwen onder de kasten en het aanrechtblad, kan onderkastverlichting uitkomst bieden. Met deze verlichting zijn de werkbladen en kasten goed verlicht, zodat je gemakkelijk recepten kunt lezen, veilig groenten kunt snijden en snel alle ingrediënten kunt vinden. Voorbeelden van onderkastverlichting zijn puck lights en stripverlichting.

Keukeneiland

Afhankelijk van het feit of je kookeiland een geïntegreerde kookplaat heeft of meer bedoeld is om aan te zitten of te hangen, kies je de verlichting. Als je het eiland gebruikt om eten klaar te maken, kies dan een mix van inbouwverlichting en hanglampen. Ook mooi zijn lampen met verschillende kleinere of grotere lampen in één armatuur.

Kastverlichting

Keukenkastjes met glazen deurtjes geef je stijl door er spotjes in te plaatsen. Hierdoor wordt zowel het kastje als alle glazen of borden erin mooi verlicht. Ook een mooie vitrine- of buffetkast in de keuken verlicht je stijlvol met spotjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *