Dak

De voordelen van dakrandbeveiliging

Heb jij een dakterras? Of werk je wel eens op het dak? Dan is enige valbeveiliging wel noodzakelijk. Wij raden dakrandbeveiliging aan! Hiermee is het veilig voor iedereen om het dak te betreden. En dat is vanwege diverse redenen. Lees je even mee? 

Het komt steeds vaker voor dat platte daken gebruikt worden voor plaatsing van allerlei apparatuur, zoals airconditioningsystemen, afzuigsystemen, telecominstallaties en ook steeds meer voor zonnepanelen. Dit zal dan ook vooral van toepassing zijn voor daken van bedrijfsgebouwen. Al die apparatuur op het dak moet ook onderhouden worden. Daarvoor moet het platte dak betreden worden. In de meeste gevallen zal dit ook veilig kunnen, maar risico’s blijf je op een dak altijd houden. Vooral als er grote werken op het dak moeten gebeuren, kan een dakrandbeveiliging zeer zinvol zijn en zelfs noodzakelijk.

Veiligheid

Het kan zo zijn dat je vaak je dak op moet voor bijvoorbeeld onderhoud. Denk aan het onderhoud van een airconditioning of het controleren van zonnepanelen. Met dakbeveiliging kun je zonder mogelijke gevaren het dak betreden. Doe je deze klusjes niet zelf, dan geldt dit natuurlijk voor eventuele monteurs. Veiligheid staat altijd voorop, dus dakrandbeveiliging is in deze situatie een must

Eenvoudig te monteren

Iets dat te veel moeite kost, wordt al snel overgeslagen. En dit snappen we! Gelukkig is dakrandbeveiliging over het algemeen gemakkelijk te monteren. Dit geldt overigens ook voor het demonteren. De dakranden worden niet verankerd waardoor je ook nog eens lekkages kunt voorkomen. Twee vliegen in één klap dus! 

Dak

Veel keuze

Elk dak is anders, dus dit geldt ook voor de mogelijke beveiliging. Er is dakrandbeveiliging voor plat dak, bij opstaande dakranden, neerklapbare dakrandbeveiliging en het lijstje gaat verder. Deze beveiliging is dus in iedere situatie toe te passen. De geschikte uitvoering voor jouw dak is geheid te vinden bij Dakrandbeveiliging.nl.

Gebruikersvriendelijk

Als je een ruim, plat dak hebt, hebben we goed nieuws voor je. De beveiliging is zo gebruiksvriendelijk dat je dit dak tot dakterras zou kunnen verbouwen. Zo creëer je een hele nieuwe omgeving bij je woning. Waar je vroeger niet het dak op ging, kan dat nu zonder gevaren. Als je kinderen hebt, kies dan voor een nóg veiliger hekwerk. Zo kan er eigenlijk niets meer misgaan. 

Voordelig op lange termijn

Bij het uitkiezen van dakrandbeveiliging kun je voor tijdelijke of permanente beveiliging kiezen. Wij raden een permanente beveiliging aan, want deze is op de lange termijn het voordeligste. Na de eenmalige investering is het dak veilig om op gewerkt en gespeeld te worden zonder persoonlijke valbeveiliging uitrusting. Dit scheelt bij het inhuren van onderhoudswerkzaamheden, want nu kun je gewoon zelf te werk gaan. Je hebt je geld dus snel terugverdiend! 

Dak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *