Een Kraan Vervangen

De juiste aanbreng van een kraan

Wil je een nieuwe kraan aanbrengen? Dan is het handig dat je dit op de juiste manier doet. Bij het aansluiten van een kraan, zul je rekening moeten houden met een aantal zaken. Zo zal de kraan in de juiste volgorde moeten worden gemonteerd. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat er lekkages zullen ontstaan. Om een kraan te kunnen installeren, zul je ervoor moeten zorgen dat je de benodigde onderdelen bij de hand hebt. Dit doe je door eerst de keuze te maken uit één van de vele kraan merken. Zoek daarna de passende onderdelen bij elkaar, zoals de Damixa onderdelen. Een kraan kun je natuurlijk zelf aansluiten. Maar vind je het een grote klus? Dan kun je altijd overwegen de kraan door een loodgieter aan te brengen. Meer weten over het aanbrengen van een kraan? In dit artikel lees je hier meer over.  

De basis

Voordat je begint met het installeren van de kraan, zul je allereerst moeten controleren of je beschikt over alle onderdelen. Mis je een aantal onderdelen, bekijk dan op vervangingsmarkt of je ze daar kunt vinden. Om een kraan te kunnen vervangen, zul je eerst de hoofdkraan moeten afsluiten. Vervolgens zet je de kranen weer open, zodat het overige water eruit kan stromen. Hierdoor voorkom je verrast te worden met water tijdens het aanbrengen van de nieuwe kraan. Heb je nog een oude kraan aangesloten zitten, koppel deze dan los. Zorg er ook voor dat de warm en koud wateraansluiting los is gemaakt. Voor het plaatsen van een nieuwe kraan, is het altijd even netjes het gedeelte waar de kraan komt grondig schoon te maken. Nu je de basisstappen hebt uitgevoerd, is het tijd om de nieuwe kraan aan te brengen. 

De nieuwe kraan

Om de nieuwe kraan te monteren, zul je S-koppelingen moeten plaatsen. De nieuwe kraan wordt hieraan vastgeschroefd. Om alles waterpas te maken, kun je met behulp van niet-permanente stiften aanduidingen plaatsen op de tegels. Hierdoor weet je zeker dat alles op de goede plek wordt aangebracht. Vervolgens bevestig je de kraan en controleer je of de kraan koppelingen gelijkmatig kunnen worden gedraaid. Om te voorkomen dat er beschadigingen op de kraan komen tijdens het aanbrengen, kun je een doekje gebruiken die je tussen de moersleutel en kraan plaatst. Om te controleren of alle koppelingen goed zijn geplaatst, maak je de hoofdkraan weer open. Lekt er geen water uit de kraan, dan is deze waterdicht geïnstalleerd. Nu je weet dat alles op de goede plek zit, kun je alles afkitten, zodat het er weer strak en netjes uitziet.  

Kortom, door de juiste volgorde aan te houden kun je succesvol een nieuwe kraan aanbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *