bespaar gratis met regenwaterrecuperatie

Bespaar gratis met regenwaterrecuperatie

Je hebt het vast al gemerkt: leidingwater wordt steeds duurder. En dit terwijl het in Vlaanderen bijvoorbeeld gemiddeld 200 dagen per jaar regent. Een gift uit de hemel. Met andere woorden zijn er in onze regio dus mogelijkheden om (drinkbaar) leidingwater te vervangen door gratis regenwater voor diverse toepassingen. Regenwaterrecuperatie resulteert immers in een lagere leidingwaterfactuur en een milieuvriendelijk gedrag!

regenwaterrecuperatie

Voordelen van regenwaterrecuperatie

Regenwater is perfect bruikbaar voor:

  • De toiletten.
  • Je wasmachine.
  • De besproeiing van de tuin.
  • De wasbeurt van je auto.
  • Bloemen en planten water te geven.
  • Enzovoort.

Deze mogelijke toepassingen van het gebruik van regenwater biedt een aantal voordelen:

  • Een lagere leidingwaterfactuur. Sinds 2000 is de prijs van leidingwater immers verviervoudigd doordat water almaar schaarser wordt. (Herinner je je het sproeiverbod nog en de commotie die dat opleverde?) Voor een gezin van vier personen, kan je ongeveer 250€ besparen door het gebruik van regenwater in huis en in de tuin. Je zelfbouwinstallatie is daarmee op vier tot zes jaar volledig terugverdiend.
  • Het milieu wordt er beter van.
  • Naast een lagere waterfactuur heeft u dankzij het zachte regenwater ook geen wasverzachter meer nodig en verbruikt u een pak minder antikalkmiddelen. Regenwater is veel zachter dan leidingwater. Kalk vermindert de werking van zepen en detergenten en zorgt voor kalkafzetting in je leidingen en huishoudtoestellen. Als je zacht regenwater gebruikt voor de wasmachine zal je minder wasproduct en wasverzachter nodig hebben. Een extra besparing voor je portefeuille !

De enige voorwaarde om van deze talrijke voordelen te kunnen genieten is dat je over een water- of regenput dient te beschikken.

Informeer je en vraag een gratis offerte regenwaterrecuperatie

Laat dus je gratis regenwater niet zomaar wegstromen maar gebruik het om duur leidingwater te vervangen. Zo bespaar je mogelijk tot 50% op je waterfactuur. Nog niet overtuigd? Vraag dan alvast vrijblijvend meer informatie aan en een offerte.

regenwaterrecuperatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *