Tuinmeubilair van Wicker

Aan de slag met het vernieuwen van de tuininrichting

Het voorjaar leent zich goed voor een renovatie van de tuin. De temperatuur is aangenaam, de dagen steeds langer en het is vaker droog. Door de tuin in het voorjaar op te knappen, kun je er de komende zomermaanden optimaal van genieten met het gezin. Bij het opknappen van een tuin heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor het vervangen van het bestaande tuinmeubilair op je terras, of ga voor het bouwen van een overkapping in de tuin. Je hebt tegenwoordig een ruime keuze uit alle kleuren en maten van wicker tuinstoelen; een zeer duurzaam materiaal. Is de schutting verouderd en steeds instabieler? Vervang de schutting in dat geval voor een nieuw exemplaar in de komende weken. Het geeft de tuin een frisse uitstraling! 

Maak een plan voor de renovatie van je tuin 

De tuin opknappen begint bij het uitwerken van een plan. Behoud je de bestaande indeling van de tuin, of kies je ervoor om een deel van het bestaande terras weg te halen? Je kunt deze tegels elders in de tuin gebruiken om een tweede of misschien zelfs derde zithoek te creëren. Combineer het aanleggen van een nieuw terras met een tuinset voor 2 personen online kopen; zo heb je straks een heel fijn hoekje om je even terug te kunnen trekken met een gast of je partner. Dat geldt in het bijzonder, wanneer je het terras voorziet van een omranding met bamboe of bijvoorbeeld een ligusterhaag. 

Neem in dit plan ook bouwwerken als een overkapping, een pergola of bijvoorbeeld een tuinhuis mee. Heb je er plek voor in de tuin? Met een overkapping kun je al vroeg in het jaar naar buiten voor een kop koffie of thee. Een derde factor om rekening mee te houden: de tuinverlichting. Op het moment dat je de tuin renoveert, heb je de mogelijkheid de elektra hiervoor aan te leggen. 

Zelf een overkapping of pergola bouwen

Voor het bouwen van een overkapping of pergola van hout heb je lang niet altijd een timmerbedrijf of hovenier nodig. Er zijn online handige video’s en stappenplannen te vinden, waarin je stapsgewijs uitgelegd krijgt hoe het plaatsen ervan in z’n werk gaat. Niet alleen de te doorlopen stappen worden beschreven, maar ook wordt ingegaan op de materialen die je hierbij nodig hebt. Belangrijk is dat je over het juiste gereedschap beschikt; kwalitatief goed gereedschap en bijpassende materialen maken het makkelijker om de klus te klaren. Je kunt dit gereedschap huren bij de bouwmarkt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *