Er worden natuurlijk nogal wat gereedschappen gebruikt in de bouw. Sommige gereedschappen net wat populairder dan andere. Maar welke gereedschappen moet je nu echt hebben als zzp’er in de bouw? We hebben de meest populaire gereedschappen en accessoires in de bouw voor je op een rijtje gezet.
1. Een gereedschapskist
Het is wellicht geen gereedschap, maar wel de meest belangrijke accessoire die je kunt hebben wanneer je als zzp’er in de bouw begint: de gereedschapskist. Je vult de gereedschapskist met je basisgereedschap zoals je hamer, schroevendraaier, tangen en ga zo maar door. Zorg dat je een gereedschapskist van goede kwaliteit aanschaft; lees meer informatie over de verschillende soorten gereedschapskisten op de website van professionele aanbieders.
2. Slaggereedschap
Het eerste wat in de gereedschapskist gaat is je slaggereedschap: onmisbaar in de bouw. Zorg dat je jouw slaggereedschap bij een professionele aanbieder van goede kwaliteit aanschaft zoals Conrad. Dit is het gereedschap dat je meeneemt naar iedere klus.
3. Een elektrische zaag of zaagmachine
Wanneer je in de bouw aan de slag gaat is een zaagmachine natuurlijk onmisbaar. Kies indien mogelijk voor een zaagmachine met accu die je ook als handgereedschap kunt gebruiken. De grote zaagmachines zijn populair en worden vaak op locatie zelf aangeboden door de aannemer. Kijk bij aanschaf van een elektrische zaag ook altijd even naar de garantietermijn; er zou een garantieperiode van een paar jaar op moeten zitten.
4. Boormachine en boorhamers
Andere onmisbare tools zijn boormachines en boorhamers: standaarduitrusting van ieder bouwbedrijf. Zorg dat je een set boormachines zoals schroefboormachines en accuboormachines in je assortiment hebt wanneer je als zzp’er aan de slag gaat. Je zou dit eventueel uit kunnen breiden met verschillende mogelijkheden zoals boormachines die geschikt zijn voor hout, maar ook voor steen, beton, ijzer of metaal.
5. Freesmachines
In de bouw wordt veel gebruik gemaakt van freesmachines die je helpen om materialen op de juiste manier te kunnen bewerken en vervormen. Materialen als hout, metaal of kunststof kunnen op deze manier makkelijk verspaand en bewerkt worden. Of je voor een horizontale freesmachine, een verticale freesbank of universele freesmachine kiest hangt af van de klus. De kans is groot dat de aannemer een freesmachine op locatie aanwezig heeft, maar wanneer je ook zelfstandig klussen op gaat pakken kan het een ontzettend handig gereedschap zijn om zelf in huis te hebben.