5 tips voor het kiezen van de juiste binnendeur

Geloof het of niet, maar het kiezen van de juiste binnendeur kan nog een lastige klus zijn. Naast het feit dat ze functioneel moeten zijn moeten ze natuurlijk ook bij je interieur en bij een specifieke ruimte passen. We geven je dan ook graag een aantal handige tips bij het kiezen van de juiste binnendeur.

1. Kies de juiste stijl

Deur binnenZowel je meubels als de inrichting worden op basis van jouw persoonlijke smaak en stijl gekozen: en voor de binnendeuren geldt precies hetzelfde. Houd je van een klassieke stijl? Dan is een binnendeur met glas waarschijnlijk precies wat je zoekt. Het glas geeft je het gevoel van open ruimten en de deur is niet alleen functioneel maar ook erg praktisch. Houdt je daarentegen van een industriële stijl, dan is een massieve dichte deur waarschijnlijk een betere optie.

2. Stomp of opdek?

Een opdekdeur is een deur die deels op het kozijn valt; en een stompe deur valt in het geheel in het kozijn. Zowel op het gebied van smaak als functionaliteit is het een belangrijke keuze om te maken. Het type kozijn (en ook de deur) die je bijvoorbeeld op dit moment in huis hebt bepaalt of jij een stompe of een opdekdeur aan kunt schaffen.

3. De draairichting

Je zou er misschien niet meteen aan denken maar ook de gewenste draairichting is belangrijk bij het kiezen van de juiste deur. Wil je de deur naar je toe opentrekken of juist van je af duwen? Wat is het makkelijkste of wat voelt het meest natuurlijk? Heb je erg weinig ruimte, dan zou je misschien een schuifdeur kunnen overwegen.

4. Meten is weten

Meet de binnenmaat van het kozijn in geval van een stompe deur en haal hier vervolgens 5 mm vanaf (of meet gewoon de oude deur op). In geval van een opdekdeur kun je beter de breedte van de huidige deur zonder, en de hoogte van de huidige deur met opdekrand meten.

5. Welke extra’s wil je?

Kijk als laatste ook naar de eventuele extra’s die je zou willen en de details van de deur. Wil je de deur bijvoorbeeld helemaal afgewerkt in huis hebben, of wil je er zelf mee aan de slag? Wil je de deur in een glanzende lak, of liever in een matte verf? En hoe zit het met de deurklinken? Het zijn juist de extra’s en details die een specifieke deur een stuk persoonlijker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *