Een alarmsysteem voor een veiligere thuis

5 tips voor een veiligere thuis

In onze eigen stek willen we volledig op ons gemak zijn. We willen er in alle rust ontspannen, zonder ons zorgen te moeten maken over onze eigen veiligheid. Wanneer we de ontspanning opzoeken in het buitenland, willen we niet piekeren over inbrekers, gevaar op schade/brand, enzovoort. Gelukkig voorkom je die zaken makkelijk door te investeren in een sterke, kwaliteitsvolle beveiliging én veiligheid van je huis. Met de volgende 5 tips laat je je huis alvast met een gerust hart achter. 

1. Alles begint bij ijzersterke sloten 

De eerste tip is er één die vanzelfsprekend is, maar daarom niet minder belangrijk. Investeer je niet in kwaliteitsvolle sloten? Dan geef je inbrekers vrij spel, en dat is natuurlijk het laatste wat we willen. Denk ook aan alle openingen van en rondom je huis, dus zowel aan de voordeur als aan de schuifdeur en de poort naar de tuin. Vergeet je er één, dan ligt de veiligheid van je huis al snel een stuk lager. 

2. Investeer in een alarmsysteem 

Niets geeft meer veiligheid dan een hoogtechnologisch alarmsysteem. Kies zelf welke functies je wel of niet wilt afhankelijk van je verkozen veiligheidsniveau. Inbrekers maken alleszins geen schijn van kans meer. Proberen ze dit toch? Dan word je onmiddellijk telefonisch verwittigd zodat de politie er in een mum van tijd bij kan zijn. 

3. Berg waardevolle spullen op 

Niet gerust met sterke sloten en een goed alarmsysteem? Denk dan eens na over de aankoop van een stevige kluis. Hierin bewaar je al je waardevolle spullen, van elektronica tot dure juwelen en delicate documenten. Zijn inbrekers er toch in geslaagd om ondanks je sterke beveiliging in je huis te raken? Dan kunnen ze in elk geval niet aan de zaken achter slot en grendel.

4. Besteed extra aandacht aan gevaarlijke zaken 

Batterijen of andere zaken in huis met een hoog brandgevaar? Dan is het een goed idee om deze op te bergen in een accu oplaadkast die tegen een stootje kan. Op die manier ben je zeker dat wanneer er een brand of ontploffing is in je huis, de schade slechts beperkt is. 

5. Schrik af met verlichting 

Een laatste tip waar we vaak niet bij stil staan, is voldoende verlichting. Tuinverlichting die werkt via een sensor zal de drempel voor inbrekers verhogen om hun kans te wagen. Het zou namelijk onmiddellijk de aandacht van buren trekken. Bovendien is het een goed idee om het licht in huis aan te laten wanneer je slechts voor even weg bent. Zo wek je de indruk dat er iemand aanwezig is, wat meteen afschrikt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *