Groen en Groente toevoegen an je Tuin

3 tips om meer groen toe te voegen aan je tuin!

Iedereen wil graag dat zijn of haar tuin er goed bij ligt. Wanneer gasten je huis in lopen en naar buiten kijken, spotten ze altijd als eerste je tuin. Het is dan fijn dat ze niet met afschuw naar je tuin kijken, maar juist verliefd. Om ervoor te zorgen dat je tuin er goed bij ligt, is meer groen altijd een goede oplossing. Om jou een duwtje in de goede richting te geven, hebben wij drie tips voor je over hoe jij jouw tuin groener maakt!

Start vandaag nog

De eerste tip, en misschien wel het meest voor de hand liggend is, begin met planten! Sommige mensen praten er misschien al jaren over, maar er gebeurt maar niks. Begin daarom vandaag nog. Als je eenmaal de eerste schop in de grond hebt zitten, kun je niet meer terug en moet je door. Kijk voordat je echt gaat planten eerst naar wat voor bodem je hebt en welke planten je hier in kwijt kunt. 

Het is belangrijk dat je gaat kijken naar de bodemdichtheid van je grond, dit doe je aan de hand van een penetrometer. Zo kom je er namelijk achter of jouw grond vruchtbaar is voor planten en bomen. Het is namelijk jammer wanneer je grote bomen in je tuin gaat aanleggen en deze niet goed kunnen groeien, omdat de bodemdichtheid te dicht is. Ga naar Visser en Visser om te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om de bodemdichtheid te berekenen voor jouw tuin. 

Plantje voor plantje

Wanneer je echt voor een groene tuin wilt gaan, dan is het aan te raden dat je verschillende lagen van beplanting aanbrengt in je tuin. Dit werkt namelijk voor een grote tuin, maar kan ook heel goed in een kleinere tuin. Je kunt bijvoorbeeld bomen planten en daaronder plant je struiken. Als je daarvoor nog een leuk perkje plant met verschillende bloemen, dan heb je dus drie lagen onder geplant, zonder dat je er veel ruimte aan kwijt bent. 

Als je plantje voor plantje wilt planten, moet je wel goed opletten dat je kijkt naar wat er met elkaar past. Als je allemaal planten kiest die heel die geworteld moeten worden, dan kunnen deze met elkaar in de knoop komen. Dit wil je graag voorkomen, omdat dit ervoor kan zorgen dat jouw planten niet meer goed groeien. 

Plant wat je eet

Wil jij graag dat jouw planten een extra doel hebben dan alleen de tuin groener maken? Plant dan wat je eet! Je hebt allerlei verschillende soorten groentes die je kunt planten en wat je later kunt eten. Denk bijvoorbeeld aan komkommers, sla, bieten, wortelen, boontjes. Wat jouw favoriet ook is, je kunt het bij jou in de tuin planten en af en toe genieten van je eigen zelfgekweekte groenten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *