Wandlamp

Zo kun je zelf een wandlamp ophangen

Als je nog ruimte hebt aan de muur dan kun je ervoor kiezen om een wandlamp van Directlampen aan te schaffen. Bekijk hier hun prachtige assortiment. Er zit zeker een exemplaar tussen waar jij verliefd op wordt, maar de muurlamp moet dan natuurlijk nog wel geïnstalleerd worden. Hiervoor heb je een aantal benodigdheden nodig: een schroefmachine, een schroevendraaier, een striptang, een spanningszoeker, schroeven en pluggen. Nadat je dit allemaal in huis hebt kun je beginnen met het plaatsen van de wandlamp.

Uitschakelen en bevestigen

Allereerst moet je de stroom uitschakelen, dit moet gedaan worden voordat je überhaupt kunt beginnen met het installeren van de wandlamp. Hierbij hoef je puur de elektriciteitsgroep uit te schakelen waarmee je gaat werken. Met de spanningszoeker kun je controleren of de stroom daadwerkelijk uit is. Vervolgens kun je de bevestigingsbeugel bevestigen tegen de muur, wat je doet met schroefpluggen. Hierna plaats je het armatuur over de bevestigingsbeugel om het vast te schroeven met twee schroeven. 

Nog meer bevestigen

Je zult nu nog lang niet klaar zijn met het bevestigen van onderdelen. De volgende stap bestaat namelijk uit het bevestigen van de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje. Met de striptang moet je 0,5 centimeter van de zwarte en blauwe draad kaal strippen, wat je mogelijk ook moet doen met de groengele draad. Het kroonsteentje heeft een paar openingen. In het midden zit de opening voor de aardedraad, wat de groengele draad is. In de andere openingen moeten de blauwe en zwarte draad komen. Steek ze in de gaten en schroef ze daarna vast met een schroevendraaier. Vervolgens kun je de muurlamp bevestigen aan de bevestigingsbeugel. 

Lamp en stekker

Inmiddels ben je bijna klaar met het monteren van de wandlamp. Eerst zul je nog wel de lamp vast moeten draaien in de fitting. Mogelijk zul je zelf een lampje moeten kopen, maar soms wordt het meegeleverd met het armatuur. Vervolgens kun je de stroom weer op de groep zetten om te controleren of je nieuwe lamp het doet. Overigens kun je nog zelf een stekker aan de lamp bevestigen. Deze kun je namelijk aansluiten op de kroonsteen. 

Wandlamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *