Industriële Binnendeuren van HomingXL

Zijn zwarte deuren anno 2022 nog steeds razend populair?

Jaren geleden is de trend van zwarte deuren begonnen. Je ziet deze vandaag de dag nog steeds in veel huizen terug. Maar, is de trend nog net zo populair als voorgaande jaren? En gaat het dan om alle zwarte deuren of een deur in het bijzonder? We zetten alles over deze deuren voor jou op een rijtje en beantwoorden de vraag of je nog steeds deze trend kunnen volgen in 2022.

Een blijvende trend

Ja zeker! De zwarte deuren zijn in 2022 nog steeds razend populair en dat zullen ze voorlopig ook nog wel blijven. Het is een trend, die tijdloos is en daardoor nog lang aan zal blijven. Een zwarte industriële deur geeft meteen een compleet andere uitstraling aan jouw woonkamer. Zwart oogt chique en brengt door de donkere kleur ook meteen veel warmte en sfeer met zich mee. Voornamelijk de stalen deuren zijn populair en zul je steeds vaker in de woonkamers zien. Deze trend is mede te danken aan de uitstraling van de deur. Vaak worden dit industriële stalen deuren genoemd, maar daarentegen passen ze wel bij elke woonstijl en daardoor in elk huis.

De verschillende opties

Stalen deuren zijn populair, voornamelijk in het zwart. Er zijn dan verschillende opties mogelijk. Laten we zeggen dat we een deur zoeken die de gang en de woonkamer van elkaar doet scheiden. Dan zoeken we een binnendeur industrieel zwart, maar dan zijn er nog een hoop verschillende deuren, waar we uit kunnen kiezen. Allereerst kun je een keuze maken tussen een openslaande deur of een schuifdeur. Dat hangt natuurlijk totaal af van de ruimte die je hebt, maar ook van jouw eigen smaak. Een schuifdeur kan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de ruimte veel groter oogt. Echter, kun je zo’n effect ook creëren met een openslaande deur, als deze glas bevat. 

Mocht je voor een openslaande deur kiezen, zijn er nog wat keuzes te maken. Kies je voor een enkele of een dubbele deur zou dan de eerste vraag zijn. Bij dubbele deuren blijft er weinig keus over en zul je taatsdeuren in je huis krijgen. Kies je voor een enkele deur? Dan blijven er nog wat opties open, zoals een stompe- of een opdek deur. 

Naast bovenstaande opties, moet je ook kiezen of je een deur wil met glas of zonder glas. Zwarte glasdeuren creëren, ondanks de donkere kleur toch meer diepte in jouw huis. Zo lijkt jouw woonkamer ineens groter, zonder dat je deze verbouwd hebt. 

Maak je deur compleet

Een deur kan bij jou in de smaak vallen, maar het is natuurlijk nog beter als je deze helemaal naar jouw wens kunt samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld een slot op de deur kiezen. Dat is natuurlijk handig als je een deur voor de badkamer of wc zou bestellen. Mocht je een slot erbij kiezen, kun je ook zelf de draairichting bepalen. Daarnaast kun je zelf kiezen wat voor type opdek en deurvulling je wil, eveneens als de superlak kleur van de deur. 

Natuurlijk moet je een deur ook kunnen openen en sluiten, daarvoor heb je wel een deurbeslag nodig. Die kun je los bij de deur bestellen, zodat je zelf heel de deur samen kan stellen. Datzelfde geldt voor de scharnieren. Zo kun je bijvoorbeeld jouw zwarte deur combineren met details van RVS, zo creëer je ook weer een hele andere uitstraling, dan wanneer je de complete deur in het zwart besteld. 

Daarnaast kun je nog kiezen voor een deurkozijn om jouw deur en eventuele vaste panelen eromheen. Zo kun je ook weer veel meer ruimte creëren in jouw woning als je aan beide kanten van de deuren een vast kozijn met glas plaatst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *