Woonverzekering Afsluiten

Wil jij dit jaar ook een goede woonverzekering afsluiten?

Als je nog geen woonverzekering hebt afgesloten, is dit het moment om dat alsnog te doen. Zonder goede woonverzekering loop je namelijk onnodige risico’s. Heb jij namelijk genoeg financiële reserves om schadeposten te verhelpen? Met een goede woonverzekering kun je niet alleen de spullen in je woning verzekeren, maar ook je woning zelf. Dat kan heel veel problemen voorkomen. Een verzekering kun je namelijk gebruiken om grote onverwachte uitgaven te dekken. Zorg er daarom altijd voor dat je een woonverzekering kiest die passend bij jouw situatie is. Wij laten je zien wat je nodig hebt om zorgeloos te kunnen genieten van je woning en hoe je dit woongenot kunt behouden. 

Sluit alles af bij dezelfde verzekeraar

Wanneer je bang bent dat een woonverzekering je veel geld gaat kosten, is het goed om te weten dat je korting kunt pakken wanneer je meerdere verzekeringen bij een verzekeraar afsluit. Heb je bijvoorbeeld een zorgverzekering bij Univé afgesloten, kies dan ook een woonverzekering via Univé. Dit kan je veel geld schelen en bovendien levert het gemak op omdat je al je verzekeringen overzichtelijk houdt. Je zult zien dat er twee soorten woonverzekeringen zijn; de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Wat jij precies nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Iemand die een woning gekocht heeft, heeft namelijk meer woonverzekeringen nodig dan iemand die een huis huurt. In dat laatste geval heb je namelijk alleen maar een inboedelverzekering nodig. 

De inboedelverzekering 

Wanneer je een woning huurt, ben je snel klaar met het regelen van je woonverzekering. Je hebt dan namelijk alleen maar een inboedelverzekering nodig. Met de inboedelverzekering kun je er zeker van zijn dat wanneer de spullen in je woning schade oplopen, je deze schade kunt verhalen op je verzekeraar. Bij kleine schadeposten is dit een fijne oplossing, bij grote schadeposten is dit een noodzakelijke oplossing. Als je namelijk in een keer je hele interieur moet vervangen, dan kan dat fors in de papieren lopen. Dat is dan ook de reden waarom het belangrijk is om een inboedelverzekering af te sluiten, omdat je anders het risico loopt om jezelf fors in de schulden te moeten steken. Wist je dat een inboedelverzekering daarnaast ook nog meerdere risico’s dekt? Zo kun je bijvoorbeeld ook een beroep op je polis doen wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercriminelen. 

De opstalverzekering toevoegen 

Wanneer je een huis gekocht hebt, moet je niet alleen een inboedelverzekering afsluiten, maar daarnaast ook nog een opstalverzekering nemen. Met deze polis kun je schade aan de woning zelf laten uitkeren. Dat is belangrijk want juist deze kosten kunnen heel snel oplopen. Heb jij je woning net verduurzaamd? Ook dan is het goed om een opstalverzekering af te sluiten, omdat hiermee ook eventuele schade aan je zonnepanelen gedekt is. Kijk daarom vandaag nog even op de site van je verzekeraar om jouw woonverzekering af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *