Schoorsteenveger

Weet jij wat een van de belangrijkste oorzaken van een woningbrand is?

Als je een eigen huis hebt, moet je zorgen dat je deze woning goed onderhoudt. Wanneer je dat niet doet, vermindert niet alleen de waarde van je woning, maar je loopt ook nog eens grote risico’s. Een van de meest voorkomende risico’s is het risico op een schoorsteenbrand. Je schoorsteen is namelijk een grote risicofactor en het is belangrijk om deze daarom goed te onderhouden. Weet je niet precies hoe je dit moet regelen? Wij laten het je zien. Je kunt namelijk een verzekering afsluiten waarmee je nooit meer hoeft om te kijken naar het schoorsteenvegen.

Hou je schoorsteen schoon

Dat je schoorsteen vies kan worden, hoeven wij je waarschijnlijk niet uit te leggen. Dat dit vuil grote risico’s met zich mee kan brengen, is niet bij iedereen bekend. Wanneer je je kachel stookt, gaat de rook door het rookkanaal naar buiten. Onderweg blijft echter heel wat hangen in de schoorsteen. Daar vormt het een aanslag die steeds dikker wordt. Deze laag is zeer licht ontvlambaar en er hoeft dan maar iets te gebeuren en je schoorsteen vliegt in brand. Dat kan eenvoudig overslaan op de rest van je huis waardoor je alles kwijt kunt raken waar je zo hard voor gewerkt hebt. Het is daarom van groot belang dat er bij tijd en wijle een schoorsteenveger langskomt om de boel weer in orde te maken. Dit hoeft slechts jaarlijkst of tweejaarlijks te gebeuren, maar juist door die lage frequentie vergeten veel mensen om die afspraak ook daadwerkelijk te plannen. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren en daarom is het handig om hier een verzekering voor af te sluiten. 

Een verzekering voor het schoorsteenvegen 

Wist je dat je bij Univé een schoorsteenveegverzekering kunt afsluiten? Met deze Veilig Wonen verzekering hoef je nooit meer om te kijken naar het schoorsteenvegen. Jij sluit een polis af en vervolgens neemt de schoorsteenveger zelf contact met jou op wanneer het weer tijd is om de schoorsteen te vegen. De specialist neemt alles mee wat nodig is om het werk naar behoren uit te voeren. Jij hoeft enkel te zorgen dat deze persoon binnen kan komen zodat hij de schoorsteen van buiten en van binnen goed kan aanpakken. Mochten er andere gebreken aan het licht komen, dan zal hij dit jou zeker laten weten. Zo voorkom je dat je kleine problemen niet vroegtijdig opmerkt waardoor ze uitgroeien tot grote problemen. De aanpak van deze problemen valt niet onder je verzekering, maar je kunt je specialist wel vragen hoe je dit probleem grondig kunt oplossen. 

Ontdek de mogelijkheden 

Wanneer je op de site van Univé gaat kijken naar de Veilig Wonen verzekeringen, dan zul je zien dat je meerdere vormen van onderhoud kunt uitbesteden. Wat dacht je van het onderhoud aan je dakgoten? Hoe heerlijk is het dat jij zelf nooit meer de ladder op hoeft om die smurrie uit je goten te halen? Via Univé regel je voor een aantrekkelijke premie iemand die dit klusje voor je komt uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *