Klusafval

Wat te doen met afval na het klussen of verbouwen?

Bij het klussen of verbouwen blijft altijd een hoop rommel over. Waar moet je met al dat puin heen? Je kunt natuurlijk al het afval in een aanhanger gooien, of achter in de kofferbak, maar dan moet je meerdere keren rijden. Dat is vaak duurder dan een afvalcontainer huren en je puin laten afvoeren. Hoe zit dat precies?

Inventariseren

Inventariseer eerst hoeveel afval je hebt en wat voor soort afval het is. Je kunt verschillende soorten afval hebben. Denk aan grond, schoon puin, hout, gips, leidingen, apparatuur, groenafval, steen, et cetera. Al dit afval moet gescheiden worden. Je kunt niet simpelweg al het afval in één container gooien. Dan kun je namelijk een naheffing verwachten.

Kom je er niet uit welke container voor jou het voordeligst is? Vraag het dan eens bij regiocontainer.nl. Deze kan je adviseren over de mogelijkheden. Op die manier kun je al snel flink wat geld en tijd besparen.

Een afvalcontainer huren

Een bouwbak of afvalcontainer huren is een goed idee. Vaak is een container huren verrassend goedkoper dan je denkt. Het aantal kubieke meter van de container weegt mee in de prijs. Je kunt beter een paar kubieke meter over hebben dan dat je kiest voor te weinig ruimte. Dan moet je namelijk twee keer een container bestellen, en dat is duurder dan een keer extra ruimte huren.

Om de kosten te drukken kun je schoon puin en hout uit je bouwafval- of grofvuilcontainer halen. Dat is goedkoper en beter voor het milieu.

Puin wordt afgevoerd door de specialist

Laat je een container komen? Voordat je dat doet, is het goed om te kijken naar de voorwaarden. Voert de specialist al het puinafval af? Bij veel bedrijven die containers verhuren, heb je zelf geen omkijken meer naar het puin. Kijk ook of het afvoeren bij de gemeente al bij de prijs in zit.

Als het puin wordt afgevoerd door het bedrijf, is dat erg handig: je hoeft zelf niets meer te regelen, je bent geen tijd kwijt en het kost niets extra. Niet alle verhuurbedrijven bieden deze service.

Waar gaat het afval heen?

Wanneer je een container huurt voor na het klussen of verbouwen, ben je groen en duurzaam bezig. Elke afvalsoort wordt herbruikt. Puin kan bijvoorbeeld worden gebruikt als fundering voor wegen. En hout kan worden gebruikt in energiecentrales. Groenafval zien we vaak terug als compost. Een container huren en je puin laten afvoeren is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook goed voor het milieu. En dat voelt goed: een duurzame, groene keuze maken, waarmee je bewust bezig bent met de generaties die na je komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *