voorkom condensatie en schimmel

Voorkom condensatie en schimmel

Verluchten door af en toe een raam open te zetten is niet hetzelfde als ventileren! Een ventilatiesysteem voert constant verzadigde lucht af en brengt zuivere en gefilterde lucht naar binnen. Zo voorkom je condensatie en schimmel. Bovendien zijn er geen (dure) verbouwingen nodig als je voor een compacte ventilatie-unit kiest.

Als condensatie optreedt, zullen er schimmels gaan groeien. Deze zijn lang niet altijd zichtbaar maar kunnen toch schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Niet alleen voor de mens zijn er schadelijke gevolgen van onvoldoende ventilatie te noemen, maar ook voor het huis zelf.

voorkom condensatie en schimmel

Bescherm je gezondheid: voorkom condensatie en schimmel

De filters van een compacte ventilatie-unit beschermen je gezondheid tegen een aantal pijnpunten.

  • Pollen & fijn stof. De binnenlucht is steeds zuiver als je over een ventilatie-unit beschikt. Met extra filters kan je zelfs pollen en fijn stof buiten houden.
  • Andere schadelijke stoffen. Dankzij de ventilatie-unit kunnen CO2 en andere schadelijke stoffen (zoals uit schoonmaakproducten, apparaten…) zich niet langer opstapelen.
  • Lichamelijke kwalen. Met een ventilatie-unit voorkom lichamelijke kwalen zoals luchtweginfecties, hoofdpijn, een droge keel, allergieën, een loopneus enzovoort. Met andere woorden zorgt ventileren voor een gezond binnenklimaat.

Bescherm je woning: voorkom condensatie en schimmel

Een ventilatiesysteem beschermt niet enkel je gezondheid maar biedt ook talrijke voordelen voor je woning.

  • Je voorkomt schimmel en schade aan je woning door vocht en condensatie.
  • Ventileren is vooral nuttig in een geïsoleerde woning.
  • Dankzij warmterecuperatie is er geen verlies van temperatuur.

Het mooie aan het hele verhaal is ook dat er geen dure verbouwingen aan te pas komen. Dit maakt een compacte ventilatie-unit tevens uitermate geschikt voor een appartement! En een compacte unit past naadloos in elk interieur.

Vergelijk gratis offertes op maat

Vandaag de dag is het zeer eenvoudig om je kosteloos te informeren. Je hoeft er zelfs Batibouw 2018 niet voor te bezoeken. Niks zo gemakkelijk als thuis in je luie zetel vrijblijvend, gratis offertes op maat te ontvangen en de mogelijkheden te bestuderen.

voorkom schimmel en condensatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *