lichtkoepel

Meer licht in huis door extra ramen te plaatsen

Nu mensen vaker vanuit huis werken, zoeken zij naar mogelijkheden om een kantoor aan huis te creëren. Immers, werken aan de eettafel is geen optie meer nu hybride werken de nieuwe norm is geworden binnen veel bedrijven. Het is slecht voor je nek en rug, daarbij heb je veel factoren om je heen die je kunnen afleiden. Denk aan je spelende kinderen en de televisie in de woonkamer. Er zijn verschillende manieren om een eigen kantoor te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een dakraam in het dak, om van de zolder een kantoor te maken. Met een extra raam in het dak wordt de zolder daarbij mogelijk als slaapkamer gezien. Dit vergroot de waarde van je woning. Een andere optie is het plaatsen van een aanbouw met plat dak, welke je van een lichtkoepel kunt voorzien. Deze lichtkoepel kun je ook in het dak van een aan je huis grenzende garage plaatsen. Zo maak je van deze garage een kantoor aan huis. Waar in huis werk jij momenteel?  

Goede ventilatie in huis met te openen lichtkoepels 

Wanneer je een lichtkoepel in een plat dak laat plaatsen, heb je de keuze uit verschillende modellen. Aangeraden wordt om voor een lichtkoepel te kiezen welke je kunt openen. Zeker wanneer je de ruimte als kantoor wilt gaan gebruiken is een goede ventilatie essentieel. Het verzekert je van voldoende zuurstof en frisse lucht, wat helpt je langer te concentreren gedurende de werkdag. Daarbij kan het in ruimtes met een plat dak al snel erg warm worden in de zomer. Een lichtkoepeltje helpt je de temperatuur in de ruimte te doen laten dalen. Door voor een kwalitatief goed model lichtkoepel te kiezen, is de kans op een inbraak klein.  

Ventilatie in veel woningen niet op orde 

Ten tijde van de pandemie bleek de ventilatie niet alleen binnen veel bedrijfspanden en bijvoorbeeld scholen niet op orde te zijn. Ook in veel woningen besteed men nog altijd onvoldoende aandacht aan voldoende frisse lucht in huis. Het laten ventileren van de woning aan het einde en begin van de dag, door de ramen enige tijd tegen elkaar open te zetten, helpt je de lucht te verversen. De roosters boven de ramen dragen bij aan voldoende frisse lucht in de ruimtes van je huis. Vaak is de werking hiervan echter niet voldoende. Daarbij zet lang niet iedereen de roosters open, daar het mogelijk voor een onnodig hoog energieverbruik zorgt. Zeker in oudere, slecht geïsoleerde woningen.  

Licht en modern interieur populair 

Niet alleen voor een goede ventilatie en om van een aanbouw of garage een kantoor te kunnen maken is het plaatsen van een extra raam interessant. Ook behoort een licht en modern interieur tot de laatste trends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *